Reseguide till Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh, med sina 7 miljoner invånare, är den största staden i Vietnam. Staden är för de flesta av oss känd som Saigon. Den har mycket att erbjuda både när det gäller historia, kultur och shopping. För den mer naturintresserade är en båttur i det välkända Mekongdeltat absolut att rekommendera.

Ho Chi Minh, eller som de flesta invånare fortfarande kallar staden; \”Saigon\”, ligger i södra delen av landet. Med sina över hundra biografer och teatrar, inhemska kläddesigners och små väldoftande restauranger har staden ett stort utbud för upptäcktsresande turister. I tillägg till Mekongdeltat bör du absolut ta en dagsutflykt till Cu Chi tunnlarna. Dagsturerna kan bokas via turistbyråar lokalt.

Några måsten bör inte finnas under en semesterresa, men du kan däremot ha önskemål om att berika dig både historiskt och kulturellt. Det finns några intressanta muséer i Ho Chi Minh-staden som är värda ett besök.

  • War Remnants Museum (tidigare War Crimes Museum) dokumenterar fotografiskt kriget utifrån en nordvietnamesisk synvinkel.
  • Art Museum visar modern vietnamesisk konst, och även äldre konst.
  • Ho Chi Minh Museum som berättar historien om hans liv, om hur han ledde Nordsidan i kriget mot fransmännen och senare mot USA.

Är du intresserad av litteratur har du kommit till rätt stad i Vietnam. Saigon utmärker sig med ett större antal bokaffärer. Även för den som bara vill njuta av det varma klimatet genom solning och bad finns det hopp. Du kan resa till den närliggande staden Vung Tau. Med bil eller buss tar du dig dit på en timme. Du kanske föredrar att boka in dig på några av stadens trevliga hotell för att stanna några dagar innan du åter igen åker tillbaka till Saigons myllrande gator.

Det finns boende både för backpackers och för den som önskar ett mer komfortabelt resande. Söksidan booking.com rekommenderas för billigare boende, och hotels.com för det mer exklusiva. 

Lämna en kommentar