Miami Beach reseguide

Miami är Floridas kronjuvel av en anledning. Den 305 fungerar på livlighet året runt, och det är något med den permanenta värmen som gör att hedonismen kommer fram till sin rätt. Det är en stad i sällsynt form, en stad där du kan hoppa från gallerier och museer till orörda stränder och sedan unna dig fina restauranger och ännu finare festande, allt på en enda dag. Det är få städer som kan balansera mellan att erbjuda utbrett nöje och lyckligt utspridd stillhet på samma sätt som Miami, vilket gör det till det perfekta resmålet för en flykt från vinterns tristhet eller en fullskalig sommarsemester. Några dagar med att utforska allt från South Beachs art deco-arkitektur till Wynwoods barer och Miami Beachs lugna vatten kommer garanterat att återuppliva själen och få dig att överväga att förlänga din resa med en dag eller två. Det spelar egentligen ingen roll vilka omständigheter som leder dig till ett besök i Miami – du ska bara veta att det är ett äventyr som väntar dig. Läs vidare för att förbereda din nästa resa till Miami från var du ska bo, äta, dricka och mycket mer.

Var du ska bo

Moxy South Beach: Om du åker till Miami är det viktigt att ha en strand inom några kvarter. Kom in på Moxy South Beach, som kryssar i den rutan, tillsammans med allt annat du behöver för den ultimata vistelsen. Bästa läget? Check. Välkomnande entré fylld av ljusa färger och en fullmatad (och alltid poppande bar?) Check. En ”bodega” tidigt på morgonen och sent på kvällen som säljer nygjorda tacos och burritos, fruktglass och margaritas i kannor? Check.

Här är vårt tips för en idealisk dag: Ta en quesadilla till frukost och en skål med färsk frukt från Los Buenos Tacos i lobbyn, och ta sedan en promenad på fem minuter för att gå till stranden på morgonen (handdukar finns i hotellets reception). Efter en lugn morgon i solen kan du gå tillbaka för en lång lunch på Serena, den öppna restaurangen med utsikt över South Beach (tonfiskstastaden är ett måste, liksom alla mezcaldrinkar), innan du går till poolen ett stenkast bort. Därifrån kan du välja ditt eget äventyr för kvällen innan du faller ner i (den mycket bekväma, måste vi notera) sängen.

Var du kan äta

Puerto Sagua: Att besöka en kubansk restaurang är en outtalad regel när man passerar gränsen mellan Miami och Dade County. Puerto Sagua i South Beach erbjuder det bästa av kubansk komfortmat – ropa vieja, café cubano och naturligtvis en kubansk smörgås – i en enkel restauranglokal. Det är det perfekta stället att tanka upp efter en natt med festande, och när du är klar kan du snabbt korsa gatan för en lyckad dag på stranden.

La Santa Taqueria: Allt från La Santa Taqueria är helt enkelt fantastiskt. Birria- och al pastor-alternativen – båda mjuka och kryddade till perfektion – får du inte missa, och cocktailsen är starka och vackra nog för att även den mest trogna ”lev i nuet”-typen ska ge sig tillkänna för att knäppa en bild. La Santa’s atmosfär är lika livlig som maten; det är den perfekta platsen för en rolig middag och en snabb bilresa från Miamis livliga stadsdel Wynwood, där du kan fortsätta utlevandet.

Att göra

Pérez Art Museum Miami: Pérez Art Museum, eller PAMM, är Miamis främsta destination för modern och samtida konst. Museet vid vattnet erbjuder vacker utsikt över Biscayne Bay och är ett trevligt ställe att svalka sig och ta in lite kultur. Museets skulpturträdgård är särskilt imponerande och innehåller den venezuelanska konstnären Jesús Rafael Sotos ”Penetrable BBL Bleu”, en uppslukande installation som består av hundratals tunna, blå, upphängda vertikala stavar som besökaren kan ta sig igenom. Spoiler alert: Det är väldigt roligt.

Vizcaya Museum & Gardens: Om du är sugen på att fördjupa dig i lyx av den gamla skolan kan du tillbringa några timmar på Vizcaya Museum & Gardens, affärsmannen James Deerings före detta villa och egendom i Coconut Grove i dagens Miami. Vizcayas trädgårdar är förtrollande och fridfulla; manikyrerade grunder ligger bredvid magnifika banyanträd och orkidéer blommar i utsökta färgspraktiker. Sedan har vi själva herrgården, med 32 rum fyllda med utsökta detaljer, vilket gör detta landmärke till ett tilltalande stopp för både historieintresserade och estetiker i lika hög grad.

Lämna en kommentar