Reseguide till Prag

Prag är en av Europas mest besökta huvudstäder. Staden är fylld till randen av både museer, historiska monument, fantastisk arkitektur och hundratals inhemska ölsorter att prova på för dig som är en ölfantast.

Sevärdheter

Den historiskt berättande arkitekturen i Prags centrum har gett staden en plats på Unescos Världsarvslista. Stadskärnans medeltida atmosfär bestående av smala kullstenstäckta gator, små bakgårdar, sagolika byggnader och magiska takspiror är en del av Prags sevärdheter. Några byggnader att undersöka närmare är;

  • Saint Vitus Katedralen – ett av den gotiska periodens underverk.
  • Nygamla Synagogan – hittas i de Judiska kvarteren. Synagogan byggdes på 1300-talet och påstås ha resterna efter en äkta Golem på vinden.
  • Lady’s Church before Tyn Church – byggnaden av störst historiskt värde i Prag som du absolut inte får missa!
  • Municipal House – ett praktexemplar av konststilen Art Nouveau byggt under perioden 1905 – 1911.

Stadens museer är många. Den musikintresserade bör besöka Antonín Dvoráks Museum, den konstintresserade Nationalgalleriet eller Museum av dekorativ konst och den historiskt intresserade Nationalmuseum, Judiska Museet och Historiska armémuseet. Detta är bara ett fåtal av alla museer staden har att bjuda på.

Uteliv

Prag har ett livligt nattliv med restauranger, pubar och nattklubbar. Pubarna är oftast inredda i engelsk stil, och serverar billigt öl och enkel, men bra tillagad mat. Nattklubbarna är populära bland besökande ungdomar som vill dricka coola drinkar, och dansa av sig sin ungdomliga energi.

Boende

Staden kan erbjuda bra boende i alla prisklasser. För den som reser lowbudget rekommenderas vandrarhemmet Dlouhá Pension & Hostel. Detta ligger nära torget i Gamla Stan. Det perfekta utgångsläget för att utforska denna del av den tjeckiska huvudstaden. På hotellsidan finns allt från rimligare alternativ till de mest exklusiva. En bra söksida för att hitta rätt bland alla hotellen är hotels.com.

Lämna en kommentar