Blackpool reseguide

Det är definitivt värt att säga att Blackpool är känd som den äldsta semesterorten i Storbritannien. Från och med 1800-talet besöktes denna plats av rika britter, som här fann högkvalitativ universell vila. Den underbara vallen lockar hundratals turister än idag. Om staden under tidigare år ofta har översvämmats av vatten, är vallen i dag belagd med snygga tegelstenar och vattnet hotar inte längre Blackpools invånare och besökare.

Ett intressant faktum – denna stad anses vara en marin stad, men den har ingen egen hamn. Blackpool fick status som administrativt centrum 1998. Denna plats är också känd för att ha gett upphov till ett berömt sportbilsmärke – Jaguar.

Det mest populära evenemanget i Blackpool är förmodligen ljusfestivalen. Varje år lockar den många människor från omkringliggande regioner och turister.

En av de mest anmärkningsvärda sevärdheterna i staden är Blackpool Tower. Detta är en fantastisk historisk sevärdhet. Trots att det har byggts för över 2 århundraden sedan är tornet i bra skick och är traditionellt sett omtyckt av resenärer. Promenadgatan kan också kallas för en sevärdhet, och du bör också besöka den lokala parken med attraktioner – dessa platser kommer definitivt att leverera gott humör till dig.

Stadens mest besökta kulturinstitution är ett centrum för marint liv, det är helt olikt det klassiska akvariet, som man kan se i andra städer. Det är ett enormt komplex som är utrustat med 50 bassänger i olika storlekar; i detta centrum finns sammanlagt mer än tusentals havsdjur. Besökare kan anmäla sig till en fascinerande rundtur, under vilken de mest hotade invånarna i djuphavet och farliga rovdjur förklaras. Vissa invånare får man röra vid, till exempel kan man hålla i den mycket verkliga sjöstjärnan i händerna.

För fans av teaterkonst är detta ett bra tillfälle att besöka Grand Theatre, som är en av de vackraste historiska byggnaderna i staden. Teatern invigdes 1894, och byggprojektet utarbetades av den kända arkitekten Frank Matcham. Den första föreställningen som spelades inom teaterns väggar var ”Hamlet”; idag omfattar repertoaren populära musikaler och klassiska föreställningar. En av de mest överraskande fakta är att den kungliga teaterbyggnaden med en vacker inredning byggdes på bara sju månader.

Turister med barn bör definitivt besöka Blackpool Zoo, det kommer att tilltala alla naturälskare. Den här djurparken är mycket stor och grön; den upptar en yta på över 13 hektar. Invigningen av djurparken ägde rum 1972. I dag är dess territorium hemvist för över 1500 djur från hela världen. Rymliga utomhusburar dekorerade med levande växter är utrustade för djuren, det finns en rymlig bur med tigrar och till och med en paviljong med roliga lemurer. Vid djurparken finns en liten Dinopark, där du kan se modeller av förhistoriska djur.

En av stadens viktigaste historiska symboler anses vara de gamla spårvagnarna i Blackpool; enligt vissa källor var de de första spårvagnarna i England. De körs på stadens centrala torg och gator, och nu är en resa med denna historiska spårvagn en av turisternas favoritunderhållning. Det är mest intressant att åka spårvagnarna på kvällen, när de är dekorerade med spektakulära belysningar.

Bland de andra sevärdheterna som är värda att nämna är St John-kyrkan, som ligger på det namngivna torget. Den byggdes 1821 och har helt bevarat sitt ursprungliga utseende, det finns gott om populära restauranger och kaféer på torget intill kyrkan.

Familjeresa till Blackpool med barn. Idéer om var du kan åka med ditt barn.

Det finns ett stort utbud av nöjescenter i Blackpool, som du definitivt bör besöka med hela familjen. Den första punkten på utflyktsprogrammet för många turister är Blackpool Zoo – en otroligt vacker plats med en unik atmosfär. I detta zoo kan du se lejon, tigrar, giraffer, apor och många andra representanter för den vilda världen. Djurparken är vackert inredd. Förutom levande växter är den dekorerad med realistiska modeller av förhistoriska djur, mot vars bakgrund man kan göra många spektakulära foton. I djurparken finns en bassäng med pingviner och pälssälar. Varje dag hålls shower med deltagande av tränade djur.

Du kan bekanta dig med de olika invånarna i undervattensvärlden under utflykten till Aquarium Sea Life i Blackpool. Bland dess funktioner är det också värt att notera förekomsten av en genomskinlig tunnel, i vilken man under en promenad kan observera flytande hajar ovanför ens huvud. Akvariets samling omfattar dussintals arter av fiskar, maneter, rockor och sjöhästar, vilket kommer att vara av intresse inte bara för barn utan även för vuxna.

Den mest populära nöjesparken i staden är Big One. Den är känd över hela världen för sina spektakulära berg- och dalbanor och extrema attraktioner. Underhållningen är inte bara lämplig för extremsportsfantaster. Barnen kommer att gilla de färgglada karusellerna och gungorna här. För dem finns det rymliga lekplatser med färgglada skulpturer och en grön gräsmatta.

Barn i skolåldern bör definitivt besöka det tematiska underhållningscentret Blackpool Tower Dungeon. Det ligger i en spektakulär historisk byggnad och är ett slags skräckrum, där många unika attraktioner finns tillgängliga för besökare. I det här centret finns det intressanta föreställningar, naturligtvis mycket skrämmande. Instruktörerna organiserar temalekar för besökarna. Besökarna kommer att kunna göra många spektakulära foton och sedan koppla av i det originella temacaféet.

För nöjesparken Blackpool Pleasure Beach kommer att vara ett utmärkt ställe att koppla av med barn. Valet av attraktioner här är bara enormt. De yngsta har tillgängliga, ett enormt urval av rondeller. De kommer att kunna åka minitåg och leka med animatörer klädda i kostymer av deras favorittecknade figurer. De som föredrar mer spännande attraktioner har i parken för sitt nöje en berg- och dalbana med döda loopar och flera olika typer av katapulter. Det finns också ovanliga vattenattraktioner i nöjescentret. På sommaren arbetar alltid fontäner på sitt territorium.

De som av alla typer av rekreation skulle föredra vattenunderhållning, skulle gilla Sandcastle Water Park. Denna stora inomhusvattenpark är tillgänglig för Blackpools gäster året runt. Den är anmärkningsvärd för sin ljusa design och ett stort urval av attraktioner. Det finns flera simbassänger, bland annat för de yngsta. Här finns också rutschkanor för både barn och vuxna. Vattenparken är ofta värd för intressanta underhållningsprogram och spel. På torget framför vattenparken arrangeras ofta intressanta föreställningar med bland annat akrobater och eldshower.

Med barn i alla åldrar blir det intressant att besöka Blackpool Model Village & Gardens. Det är en exakt modell av staden i miniatyr. Här kan du se små slott, gårdsmodeller och stadens mest kända attraktioner. Parken är dekorerad med ett överflöd av levande växter och blommor. En promenad längs den blir otroligt fascinerande.

Lämna en kommentar