Reseguide till Malaga

Malaga har närmare 600 000 invånare och är därmed Spaniens femte största stad. Det är den enda storstaden som ligger på den spanska solkusten och därför besöks staden frekvent av turister från hela världen. Det är en hamn- och industristad och staden har också ett rikt affärsliv. Malaga har anor sedan omkring 1000 f.Kr. Det var Fenicierna från Tyros som anlade staden och senare erövrades Malaga av morerna. År 1487 återtogs Malaga av Spanien och staden blomstrade kraftigt under 1900-talet tack vare industrialismen. Staden är delad i två delar eftersom floden Guadalmedina flyter igenom stadens centrum. På västra sidan av floden ligger den gamla delen av staden, medan stadens mer moderna delar ligger på flodens östra sida.

Malaga är en väldigt mysig stad. Den är mestadels byggd på ett typiskt moriskt vis med många vackra byggnader, trädgårdar och fontäner. Runt omkring staden finns det gott om vingårdar som producerar vin av god kvalitet. Se till att besöka en vingård för att provsmaka och för att lära dig mer om hur det goda vinet framställs. Det finns också mängder av restauranger och vid ett besök i Malaga är det ett måste att besöka en genuin tapas-restaurang, gärna i stadens gamla delar. I gamla stan finns gott om restauranger och barer och därifrån har man också gångavstånd till många av stadens sevärdheter. Det anordnas ofta festivaler och karnevaler i Malaga och det är en stor upplevelse att vara med på en sådan. Bland sevärdheterna hittar man Picassomuseet som är en av Spaniens allra största turistattraktioner. Cathedral de la Encarnación från 1500-talet lockar också många turister. De två forten Alcazaba och Castillo de Gibralfaro är också intressanta stopp vid ett besök i Malaga. Eftersom Malaga trots allt ligger på spanska solkusten är också sol och bad något som lockar besökare. Malaga har hela 300 soldagar om året och det finns flera långa badstränder i och i närheten av staden. Det finns också över 50 stycken golfbanor i staden, så golfälskaren har ett eldorado här.

Det finns många sätt att ta sig till Malaga, det går till exempel att åka bil hela vägen från Sverige om man bil uppleva stora delar av Europa. Ett miljövänligare och kanske bekvämare alternativ är att ta tåget, men det är inte lika flexibelt. De allra flesta väljer dock flyget, hit går det många flyg varje dag och på olika tider som kommer att passa dig. Sök flyg till Malaga här, så ses vi i värmen!

Lämna en kommentar