Reseguide till Magaluf

Magaluf är en mindre stad på den spanska ön Mallorca, och därtill ett av Mallorcas mest populära besöksmål. Mest berömt är Magaluf förmodligen för sina elfenbensvita och sköna stränder, men det finns betydligt mycket mer än så att upptäcka. Magaluf har vuxit fram som ett svar på det stora intresset från turister, så någon lång och spännande historia har Magaluf inte att stoltsera med. Däremot ett utmärkt utbud av aktiviteter, restauranger och klubbar. I allt större utsträckning har det blivit ungdomar som reser till Magaluf tack vare det lockande utelivet, men orten är fortfarande mycket familjevänlig.

De allra flesta hotell är uppförda ett stenkast från vattenkanten, som fördelas på tre stränder. Den ena heter Majorca Beach, den andra Magaluf Beach och den tredje Palma Nova Beach. Det finns inga större skillnader mellan dessa och varenda strand är välfylld med barer, restauranger och mindre butiker som säljer diverse strandtillbehör. Under sommaren, som är högsäsong, är stränder såväl som hotell ganska välbesökta, och då främst med turister från SverigeNorge och Danmark. Under vinterhalvåret är det betydligt färre besökare, och därför är inte heller alla butiker och restauranger öppna. Temperaturen under sommarmånaderna ligger i genomsnitt på ca 25 grader och under vinterhalvåret kring 10 grader. Regn är ganska ovanligt under sommaren.

Resa och boende

De flesta besökare anländer flygplatsen Palma de Mallorca Airport och tar sig vidare därifrån med buss. Bussresan ingår ofta vid bokning av flygresa, men annars kan man också ta sig vidare med taxi, vilket tar ca 20 minuter.

Boendet håller överlag en mycket god nivå, och det mesta boendet finns i mellanprisklass eller högre, men det finns stora variationer i de lägre prisklasserna. Det kan därför vara en god idé att inte försöka hitta ett boende på plats och att undvika att boka det allra enklaste boendet. Många hotell erbjuder all inclusive, boende där mat och dryck ingår, vilket ofta är det mest prisvärda alternativet. Om man planerar att resa under högsäsong bör man boka samtidigt som resan för att försäkra sig om att få ett bra boende till bra pris.

Mat och dryck

Den största delen av maten som serveras tillhör det internationella köket. Det går alltså utmärkt att prova nya läckerheter från världens alla hörn varenda dag under besöket. Restauranger finns alltid nära till hands och de flesta hotell har en eller flera egna restauranger.

Utelivet är nästan ofattbart stort i Magaluf, och det finns lika många nattklubbar som pubar och barer. De flesta av de större klubbarna återfinns i närheten av gatan Punta Ballena, inklusive den största på ön – BCM. På BCM hittar man inte sällan en världsberömd DJ eller artist och ett enormt dansgolv. Inträdet är öns högsta, men å andra sidan så ingår fria drycker – hela natten! På samma gata som BCM finns ett antal klubbar och barer som går i olika teman, så de flesta besökare kan hitta något som passar.

Aktiviteter och sevärdheter

Familjer passar ofta på att besöka någon av Magalufs två vattenparker; Aqualand och Western Water Park. Båda ligger sida vid sida i den södra änden av Magaluf Beach. På Gran Casino Mallorca kan man, utöver att prova lyckan, också hitta live-uppträdanden av diverse teaterföreställningar. De lite yngre familjemedlemmarna brukar också uppskatta ett besök till House of Katmandu, som erbjuder allt från robotar till spel. Den som vill få lite miljöombyte kan prova på snorkling, dykning, vindsurfing eller ta en dagsutflykt med båt till bra pris.

Lämna en kommentar