Reseguide till Las Palmas

Las Palmas är huvudstaden på Kanarieöarna och Spaniens 7:e största stad. Las Palmas har idag c:a 360 000 invånare. I Las Palmas hittar man ett sprudlande stadsliv i en modern miljö som även har ett stort inslag av gamla traditioner och mycket historik. Las Palmas grundades år 1478, av den spanske erövraren Juan Rejón, men det var först 1983 som Kanarieöarna blev en del av Spanien, dock med ett eget gemensamt styre.

Staden Las Palmas har ganska mycket höjdskillnader från 8 meter över havet och uppåt. Det innebär att Las Palmas består av mycket backar och att man på högre höjder i staden får en bedårande utsikt över Kanarieöarna och även Las Palmas och dess hamn. Höjdskillnaderna i staden gör dock det svårt att promenera runt och buss eller taxi är att föredra när man förflyttar sig mellan olika platser. Bussnätet är relativt bra utbyggt i staden och fungerar enkelt och smidigt att använda.

Under 1950 talet blev Kanarieöarna ett charterresmål och turisterna från hela världen erövrade ön som utöver stadsliv även erbjuder stränder och vacker natur. I Las Palmas kan man kombinera stränder med ett behagligt och livfullt stadsliv vilket passar många turister som stannar en längre tid mycket bra.

Sevärdheter

På Las Palmas är förstås stränderna mycket uppskattade, av både turister och lokalbor. På den närbelägna stranden Las Canteras samlas gärna lokalbefolkningen och spelar fotboll på kvällarna.
På stranden Playa de las Canteras, som är en tre kilometer lång och vacker sandstrand hittar man mängder av barer, restauranger, affärer och nattklubbar. Stranden är i övrigt mycket barnvänlig och tillgång till personal och service finns inom räckhåll.

I den gamla stadsdelen hittar man Casa de Colón. Detta var Columbus bostad och precis i närheten hittar man även Iglesia de San Antonio Abad, kyrkan där Columbus ska ha bett om styrka innan han reste mot Amerika. Columbus hus är i dag ett museum och här kan man finna information om Columbus och hans äventyr.

En utflykt med familjen till Palmitos Park är att rekommendera. Djurparken huserar olika exotiska djur och har även uppvisningar där rovfåglar och papegojor uppträder.

Shopping

Att shoppa i Las Palmas är paradiset. Las Palmas erbjuder Eu:s bästa och billigaste shopping, nästintill skattefritt. I Las Palmas kan man finna kameror, hemelektronik, kläder klockor och alkohol. Vill man köpa med sig presenter eller minnen finner man även mängder av hantverk i massa olika träslag. Ett tips är att titta efter handgjorda cigarrer eller öns egen honung som framställs från palmsav. Om man vill besöka något större varuhus finns El Corte Inglés, alldeles i närheten av den vackra Catalina-parken.

Mat

Spansk mat är det som lockar många turister till Spanien och så även Las Palmas. Paella, Tapas, grillpinnar och bläckfisk är några av de delikatesser som många finner är godast i Spanien. I Las Palmas hittar man mat från de allra flesta internationella kök dock är det den spanska husmanskosten som lockar flest hungriga turister.
Las Palmas har ett stort utbud av tapas-restauranger och fisk och skaldjursrestauranger. Priserna är något lägre än hemma till mycket dyrt, beroende på val av restaurang.

Uteliv

Trots att Las Palmas bara har 360 000 invånare har de på grund av sina turister ett stort utbud på sitt nattliv. Här finner man barer och musikpubar över hela staden. Det finns också ett flertal diskotek och nattklubbar där man kan dansa hela natten. De mest populära ställena finner man i stadsdelen Vegueta där man på Calle La Pelota hittar något som passar alla smaker. Las Palmas erbjuder allt från flamencodans, salsaklubbar till det senaste inom house.
 

Lämna en kommentar