Reseguide Kingston

Du kommer att älska Kingston – Tropisk prakt och livligt stadsliv kombineras i Kingston. Gröna kullar rullar ner mot Karibiska havet och omger Jamaicas vackra huvudstad. Det är en stor, livlig stad som breder ut sig i ett idylliskt landskap och är landets kulturella och ekonomiska centrum.

Kingston ligger vid en naturlig hamn på den sydöstra kusten av ön Jamaica. Staden ligger på en slätt som på tre sidor skyddas av Blue Mountains, Red Hills och Long Mountain. Utsikten är spektakulär, och en sidoutflykt till Blue Mountain-området är värd att lägga till i din agenda.

Från klassisk reggae till blomstrande gatumarknader, konstgallerier till gatuförsäljare, det är en stad full av färg och liv. Lägg till den genuina vänligheten hos dina jamaicanska värdar och Kingston erbjuder dig en oförglömlig upplevelse.

Topp 5 skäl att besöka Kingston

Gyllene stränder

Kingston är hemvist för vackra stränder med gyllene sand, inklusive Hellshire Beach, där du sannolikt kan hitta friluftskonserter, och den mycket populära Fort Clarence Beach. Räkna med att hitta bekvämligheter som livvakter och toaletter, tillsammans med mat och dryck.

Upplev frodig tropisk skönhet

Jamaica är ett grönt paradis, och stadens många parker låter dig utforska naturen utan att lämna staden. Emancipation Park omfattar 35 hektar, inklusive den slående bronsstatyn av konstnären Laura Facey-Cooper. Hope Gardens and Zoo låter dig upptäcka tropiska växter och djur i en 200 hektar stor park.

Nattliv med reggae-smak

Du kan säkert inte åka till Kingston utan att njuta av dess ikoniska musik, oavsett om det innebär att kolla in Bob Marley-museet eller ta del av en live roots reggae-show på en klubb i centrum. Du kan dansa i en av stadens många klassiska danslokaler och njuta av många utomhuskonserter och firanden i denna musikrika stad.

Smarta jamaicanska maträtter

Från kryddig jerk chicken till den ikoniska Red Stripe-ölen – det jamaicanska köket är smakrikt och läckert. Med influenser från den afrikanska kontinenten, Storbritannien, Indien och Kina kombineras fisk och skaldjur och rikedomar från landet för att skapa klassiska rätter som getcurry, stekt plantain och ris och ärtor.

Så mycket shopping

Du kommer att vilja utforska stadens många gallerier och hantverksbutiker för att kolla in textilier, keramik, smycken och andra varor. Jubilee Market och Coronation Market, som ligger i en stor gammal hall i den gamla delen av staden, erbjuder ett häpnadsväckande utbud av varor och mat till fyndpriser.

Var man kan äta i Kingston

Stadens bästa jamaicanska patties kommer från Devon House Bakery och kostar från 200 J$. På Terra Nova All-Suite Hotel kan du njuta av en blandning av karibiska och europeiska rätter, inklusive läcker grillad snapper och en utsökt söndagsbrunchbuffé som börjar på 2 500 J$. Scotchies Jerk Centre är ett av många ställen där du kan njuta av äkta jerk-kök, inklusive kyckling, fläsk och korv, med huvudrätter som börjar på 550 J$.

När kan du besöka Kingston

De flesta besökare kommer till Jamaica under de svalare och torrare månaderna mellan december och april. Det är dock viktigt att komma ihåg att du kan uppleva regn när som helst. Den våta säsongen sträcker sig från maj till november, vilket inkluderar orkansäsongen.

Hur man tar sig till Kingston

Flygplan

Norman Manley International Airport (KIN) ligger cirka 12 mil från Kingston, söder om ön på Palisadoes tombolo i Karibiska havet. En delad minibuss till staden kostar cirka 1 300 J$, medan en privat taxi kostar cirka 4 500 J$.

Bil

Kingston har förbindelser till Lucea via A2, till Annotto Bay via A4 och till Saint Ann’s Bay via A3. Alla tre större vägar ansluter till St William Grant Park, som löper genom centrala Kingston.

Buss

Det finns ett omfattande bussnät i hela Jamaica, och det är ett fantastiskt naturskönt sätt att se ön. Bussarna stannar vanligtvis vid utsedda knutpunkter i varje by, ort och stad och avgår sedan när de är fulla. Knutsford Express är ett av de större företagen som erbjuder förbindelser till Ocho Rios, Montego Bay och andra destinationer till mycket rimliga priser.

Boende i Kingston

Om du vill bo i moderna, eleganta rum med livlig inredning ska du vända dig till det exklusiva Spanish Court Hotel i New Kingston. Lite längre upp i bergen kan du bo i stilfull lyx med fantastisk utsikt över staden på Strawberry Hill Resort. Liguanea Club Hotel ligger inom gångavstånd från Emancipation Park och erbjuder dig komfort i en vitkalkad byggnad med rymliga rum.

Lämna en kommentar