Reseguide till Salzburg

Salzburg kan nog räknas till en av alpernas mest kända städer. Här föddes bland annat den världsberömda Mozart men staden är även känd för att det var här, i de vackra alperna som den stora filen Sound of Music spelades in.

Salzburg är inte bara skidåkning utan hit reser många även för den vackra naturen, den enastående arkitektur som staden präglas av men även för stadens kända matkultur och nöjesliv.

Salzburg är för många en avkopplingsort där man kan hämta nya krafter och ladda sina batterier. Miljön, naturen och invånarna i Salzburg är slående samtidigt som staden även bjuder på en hel del aktiviteter.

Att ta sig runt i Salzburg görs enklast till fots. De olika stadsdelarna har alla sin egen charm och man finner snabbt de olika sevärdheterna som man vill se. Det finns även buss som går runt hela staden.

Då Salzburg är en mångsidig stad kan man resa hit året om. Skidåkning gör sig bäst under vinterhalvåret medan sommarhalvåret bjuder in de konstintresserade till att besöka stadens museer och vandra runt och betrakta stadens arkitektur. Under sommartid besöks staden av naturälskare som vill vandra i de vackra alperna eller bara koppla av och njuta av Salzburgs gästfrihet.

Sevärdheter och aktiviteter

I Salzburg finner man en hel del sevärdheter och aktiviteter som man kan fylla sina dagar med.

Ett besök till Felsenreitschule arena rekommendera. På denna arena hålls en del av Salzburgs festligheter. För den som är intresserad av att få ta del av underlagen till filmen Sound of Music kan nämnas att på denna arena har även familjen Trapp deltagit i en körtävling och här skedde en del av filminspelningen.

Att besöka Mozarts gamla bostad och ett besök i Mozartmuseet som ger en inblick i Mozarts liv är förstås en intressant upplevelse.

Om man besöker Altentadt, den gamla staden, hittar man en fantastisk och enastående barockarkitektur. När man besöker den gamla staden är ett besök på 1600-talsslottet Mirabell som ligger på andra sidan floden Salzach, strax intill den gamla staden, även det en sagolik upplevelse. Här finner man den mycket vackra barockträdgården, som anlades på 1700-talet. Inne på slottet finner man den vackra Marmorhallen och här brukar Salzburgs kända slottskonserter hållas drygt 300 gånger om året.

Strax öster om Salzburg finner man den lilla orten Mondsee. Denna plats anses av många vara den vackraste som går att finna. Här finner man vyer över dalgångar, alper och sjöar som får alla vykort att blekna. Nere vid sjön hittar man dessutom en stor katedral som är väl värt ett besök.

Salzburg är förstås även en populär skidort med mängder av pister och massor av alpint landskap. Här kan man utöva de flesta vintersportsaktiviteter men även under sommartid ge sig ut på äventyrliga forsfärder i de vackra alperna.

Boende

I Salzburg hittar man boende som passar alla. Från gemytliga familjehotell till lyxhotell i absolut världsklass. Vill man bo än mer lyxigt kan man förlägga sin vistelse till ett av stadens slott där man har tillgång till alla bekvämligheter och vackra trädgårdar.

Lämna en kommentar