Reseguide till Obertauern

För den som vill åka skidor i äkta snö är staden Obertauern, i Österrike, ett säkert kort. Obertauern är Österrikes snösäkraste skidorter på grund av att staden är belägen på 1 750 meters höjd vilket gör skidorten till ett alpint område. Den höra rikligheten av snö innebär även att skidsäsongen i Obertauern är betydligt längre än i andra Österrikiska städer. Säsongen början i november och avslutas i maj.

I Obertauern är utförsbackarna belägna kring topparna och ned i dalen. Moderna liftar tar skidåkarna upp till de välpanerade backarna. Här finner man ett flertal olika pister, i alla väderstreck, med varierande svårighetsgrad. I Obertauern hittar man dessutom den brantaste puckelpisten i Österrike. Puckelpisten är så brant så man inte ens kan använda snökanoner för att preparera backen. Det välpanerade liftsystemet som tar en upp till de totalt c:a 10 mil långa utförsbackarna ger besökarna en bra översikt över området och man kan med enkelhet ta sig till angränsade skidområden.

För den som vill åka skidor på längden finns det c:a 25 km utstakade skidspår. För snowboardåkare erbjuder man banor med 15 rails och hopp i ett flertal olika storlekar. 7 skidskolor ger även nybörjaren möjlighet att lära sig att åka skidor bra.

Man kan resa till Obertauern året runt men skidsäsongen i Obertauern börjar i november och sträcker sig ända in maj. Man reser till Obertauern genom att flyga till Salzburg. Där tar man sedan busstransfer och anländer till Obertauern efter c:a 1,5 timmar.

Boende

Då hela Obertauern är en skidstad bor man precis vid backarna. Här avslutar man dagens åkturer genom att svänga av till sitt boende. Man kan skida över de olika skidbroarna som tar en in mitt i staden. Obertauern har den högsta hotellstandarden i Österrike. Detta innebär alla bekvämligheter, ett bra läge och att man oftast kan påbörja och avsluta sin skidåkning direkt utanför den egna dörren. I Obertauern finner man ett lertal olika boenden både hotellkomplex men även små familjära och gemytliga hotell.

Aktiviteter

Obertauern är främst en vintersport ort vilket innebär att skidåkning och andra vinteraktiviteter är det främsta skälet till besökarna lockas till staden. Dock finns det ett flertal andra aktiviteter för den som vill göra något mellan sina åk. Bland annat finns möjlighet att ta en tur med häst och släde i det vackra alplandskapet. Rodel i månskenet eller delta i vandringar i fjällen där man får uppleva undersköna vyer. För den som vill koppla av finns även möjlighet att besöka SPA eller ta en serie i bowling tillsammans med sina vänner.

Uteliv

För den som längtar efter afterski går det att i Obertauern finna ett riktigt pulserande uteliv och tillgången på barer och restauranger utökas ständigt. Här börjar musiken och folket att samlas i barerna och på restaurangen, efter dagens skidövningar, innan de går vidare till de toppmoderna diskoteken. Lürzer Alm är ett enormt stort diskotek och en nattklubb i flera avdelningar. Här finner man flera dansgolv och kan även lyssna på konserter. Afterski i Obertauern lämnar ingen oberörd.

Lämna en kommentar