Reseguidet till Klagenfurt

Klagenfurt är en liten gemytlig stad, belägget vid en av Europas största och varmaste alpina sjöar och har lite drygt 100 000 invånare. Klagenfurt är Österrikes vackraste gamla stad och har tilldelats det prestigefyllda priset Europa Nostra diplom för sina insatser att restaurera och bevara de karakteristiska så kallade Renaissance gårdarna.

Klagenfurt är dock en modern och levande stad som har de senaste modekedjorna, populära inneställen och mysiga uteserveringar.

På grund av Klagenfurt läge råder Medelhavsklimat under sommartid. Vintrarna är snörika med mycket soliga dagar och våren är mycket behaglig. Klagenfurt är en stad man kan besöka året om. Under vintern besöks staden av många skidfantaster då Klagenfurt, förutom sina egna skidanläggningar, även ligger nära andra omkringliggande skidorter i Österrike, Slovenien och Italien.

Klagenfurt är en cykelstad med många välskötta cykelvägar. Här kan man hyra cykel för att ta sig runt i staden. Annars finns både väl utbyggt bussnät och taxi.

Sevärdheter

Klagenfurt erbjuder många kulturella sevärdheter. Bland annat kan man göra ett besök i det medeltida slott som finns i staden. Här får man uppleva riktigt gammal historia och insupa den medeltida atmosfären. I Klagenfurt finns också ett flertal museer med gott rykte internationellt. Bland annat Museum of Modern Art eller Provincial Museum där man kan finna romerska fynd från utgrävningar.

Ett besök i parken Lake Wörthersee är ett måste. Här finner man mängder av aktiviteter. Här kan man vandra längs de vandringsleder genom den vackra skogsnaturen eller bara koppla av vid den mycket vackra sandstranden där man kan svalka sig i det klara vattnet och samtidigt betrakta de vackra alptopparna i bakgrunden.

Uteliv

Nöjeslivet i Klagenfurt bjuder på liv och rörelse. Barerna i den östra delen av Herrengasse ligger tätt bredvid varandra, vägg i vägg, med gatan full av mysiga och livfulla uteserveringar.
Under sommarmånaderna känns området som ett enda stort party som pågår till långt in på morgontimmarna. Vill man göra en riktig barrunda ska man besöka Theatergasse i gamla stan. Här får man en fler kiloeter lång gata fullspäckad med barer. Nere i området kring Pfarrplatz hittar man flera nattklubbar och diskotek.

Lämna en kommentar