Nederländerna

Nederländerna är ett populärt resmål för många Européer och det som drar turisterna främst till Nederländerna är förstås de vackra tulpanerna och väderkvarnarna. Nederländerna är ett platt land. Dess högsta punkt ligger inte mer än 50 meter över havet. Faktum är att halva landet ligger bara en meter över havsytan och en fjärdel ligger under havsytan. Därför har man försökt att bygga ut land genom att bygga stora vallar längs kustremsan så man kan torrlägga mark, som idag ligger under havsytan. Denna mark är perfekt odlingsmark och kan vara ett skäl till Nederländernas rika skörd av tulpaner.

Amsterdam är Nederländernas huvudstad, trots att regeringen styr från Haag. Amsterdam är en pittoresk och mycket gemytlig stad med mängder av vacker arkitektur, historiska museum och med alla dess kanaler som löper genom staden. Nere på kanalen finner man många kanalbåtar som är inredda som hem för många Amsterdambor.

Nederländerna ståtar även med långa stränder formade av sanddyner. Man hittar även historiska städer som bland annat Haag och Groningen som är väl värda ett besök.

Fakta

Huvudstad: Amsterdam Språk: Nederländska Invånare: C:a 16,6 miljoner Valuta: EURO, 1 Euro = 100 Cent Tidsskillnad: 0 timmar Visum: Nej, medlem i EU Vaccinering: Nej

Klimat

Nederländska klimatet består av fuktigt kustklimat. Det är milda vintrar och svala somrar. Nederländerna har i genomsnitt snö 20 dagar per år och tack vare landets flackhet är det ofta ganska blåsigt, vilket kan förklara alla de vackra väderkvarnarna. Man kan resa till Nederländerna året om men den vackraste tiden är under våren då tulpaner svämmar över landet.

Boende

I de Nederländska städerna finns det massor av hotell. Här finner man allt från enkla hotell till hotell av yttersta klass. Städerna har även ett stort utbud på vandrarhem och Hostel som innebär att man kan få ett hyggligt boende för en rimlig ersättning. Vandrarhemmen ligger oftast lite utanför städerna medan Hostel kan finnas att tillgå mer centralt. I bland annat Amsterdam, Rotterdam och i de lite mellanstora städerna finner man även pensionat och Bed & Breakfast. Utanför städerna finns det mycket gott om campingplatser och stugor att hyra.

Transporter

Buss

I De större städerna finns det väl utbyggda busslinjer. Långfärdsbussar mellan de största städerna finns men är ofta dyrare än tåget. För resor ut i landet rekommenderas tåget.

Tåg

Nederländerna har ett bra tågnät där man kan resa genom landet till ett bra pris. Tågen tar en snabbt fram till resmålet och har en bra standard.

Taxi

Det finns gott om taxi i städerna och man finner dessa direkt på gatan eller genom bokning per telefon. Taxi i Nederländerna kör alltid med taxameter.

Destinationer i Nederländerna

Amsterdam

Amsterdam har något av intresse för alla! Underbara tulpanodlingar, museer för envar smak, ett sjudande nattliv, vackra kanaler och spännande arkitektur. …

Läs mer

Lämna en kommentar