Reseguide till Tokyo

Tokyo är Japans huvudstad, belägen på ön Honshu. Tokyo räknas som en världsmetropol och här kan man finna allt man kan önska av en storstad. Staden har dels kvarter med skyskrapor i affärsdistrikten men även den gamla staden där man fortfarande hittar riktiga japanska hus och där den japanska traditionen har bevarats väl.


Med tanke på att Tokyo är världens tätbefolkade stad så förstår man varför det är så mycket liv och rörelse i staden. I Tokyo bor det närmare 38 miljoner människor.

Här finner man ett affärsliv med alla välkända japanska företag som världen över sprider sina bilar och sin elektronik. Bland annat finns Honda, Toyota och Sony representerade med huvudkontor i Tokyo.

Tokyo är staden som aldrig sover. Här är det full fart hela dagarna då Tokyo erbjuder en nästan överdånig shopping av alla de senaste produkter. När skymningen faller på tar nattlivet över och man erbjuds allt från sång, dans, karaoke till sumobrottning.

Tokyo har ett subtropiskt klimat med varma och fuktiga somrar och milda vintrar. Stadens läge nere vid Stilla havet gör att kylan aldrig riktigt når in i Tokyo. Samtidigt som man ser Tokyo från havet ser man de vackra bakgrundsbilder bakom staden där snöklädda berg bildar en oerhört vacker inramning. Under vintern finns det flera skidorter i bergen som erbjuder utförsåkning. Tokyo drabbas av två regnperioder varje år vilket alltid medför hårda vindar och ibland även tyfoner.

I Tokyo finns det ett fullt utbyggt bussnät och med en tunnelbana som kompletterar. Här är det enklast att åka tunnelbana för att snabbt och säkert komma fram till destinationen då trafiken oftast är mycket hektisk.

Sevärdheter

Staden Tokyo i sig bjuder på mycket sevärdheter, kontraster och kulturella upplevelser. Om man vill göra någon utflykt kan vi rekommendera ett besök i Kejsarpalatset där Kejsaren med familj bor. Här kan man ta del av det vackra palatset och de omkringliggande natursköna trädgårdarna.

För den som gillar shopping finns alldeles intill Kejsarpalatset, i området Ginza, ett stort antal varuhus och unika butiker med sina egna specialiteter. Här kan man finna mycket unika saker och prydnader till bra priser.

Reser man med barn är ett besök på Tokyos Disneyland et måste. Denna nöjespark är en exakt kopia av Disneyland i Kalifornien både när det gäller utformning och antal attraktioner. Nöjesparken har funnits sedan 1983 och är den enda i Asien.

Prova också på att besöka en uppvisning i sumobrottning eller besöka en karaokebar där man får ta del av en hysterisk härlig stämning.

Uteliv och mat

Japansk mat är nog en av de mest kända och uppskattade kök vi har runt om i världen. I Tokyo gör sig den förstås ännu bättre. Det japanska köket är mycket variationsrikt och bygger mycket på fisk och skaldjur men även fantastiska kötträtter, ofta serverat med nudlar och ris.

Tokyo har förstås i stort alla världens kök representerade i staden. Även snabbmatsrestaurangerna finns att hitta i Tokyo så man behöver inte vara orolig för att inte kunna hitta mat som passar alla.

För den som vill prova på nattlivet i Tokyo brukar de första nattklubbarna öppna vid skymningen och de sista stänga lagom till lunch. Det finns ett enormt utbud av barer, klubbar och karaokelokaler som underhåller sina gäster hela natten. Man ska dock vara lite försiktig om man besöker de lite mindre nattklubbarna då de ofta är förtäckta bordeller. Ofta när det finns inkastare ska man vara dra öronen åt sig och hellre besöka de större nattklubbarna.

Tokyos största nöjesområde ligger i Roppongi. Här finner man de mest populära nattklubbarna och är även välbesökt av både turister som invandrare som bor i Tokyo. Här finner man de senaste inom klubbmusiken och det finns gott om diskotek om man vill dansa eller se andra dansa.

Lämna en kommentar