Japan

Japan är ett kejsardöme belägen i Östasien. Japan består av fyra stycken öar, belägna i Stilla havet, varav den största, Honshu, hyser Japans huvudstad Tokyo. De övriga öarna är Sapporo, Kyushu och Shikoku. Japan är med sina drygt 128 miljoner invånare världens mest tätbefolkade land. En stor orsak till detta är att Japan landyta består till två tredjedelar av obeboelig natur i form av branta berg, raviner och skog och över 40 aktiva vulkaner.

Japan har en säregen historia där man hittat fornlänningar från tidigare bosättningar som sträcker sig mer än 35 000 år tillbaka i tiden. Dock finns väldigt lite om Japans historia bevarad. Det är först under 600 talet f.kr som man har dokumenterad historia då det var under den tiden som Japans första kejsardöme grundades.

Japan är en blandning av mytologi, mystik och har en historia som återspeglar sig än i dag i den japanska kulturen. Det finns långtgående traditioner och seder som man blir väl medveten om när man besöker Japan. Dans, teatrar och sång härstammar ofta från 1000 tals år tillbaka.

I huvudstaden Tokyo blandas de gamla med det nya och detta har gjort att Tokyo är en oerhört intressant stad att besöka. Neonljus bländar och det pulserande nattlivet pågår ändra fram till Japan vaknar upp nästkommande dag för att plikttroget återgå i arbete. I Japan finner man mycket vackra naturområden belägna på de andra tre huvudöarna.

Fakta

Huvudstad: Tokyo Språk: Japanska Invånare: C:a 127,8 miljoner Valuta: JPY, 1 Yen = 100 Sen Tidsskillnad: +8 timmar Visum: Nej, 90 dagars visum ges vid inresa Vaccinering: Nej

Klimat

Japan har varma somrar och milda vintrar. I Japan kan man vintertid åka skidor i bergen och under sommaren lockar sol, bad och dykning. Japan kan i stort besökas året om. Regnperioden i juni och juli kan medföra orkanvindar och är egentligen den period som det passar sämst om man vill uppleva natur och hav.

Boende

I Japans större städer finner man massor av hotell. Priserna kan variera kraftigt beroende på vilken standard man önskar. För högsäsonger rekommenderas att man bokar hotell i god tid, framförallt kring nyår. Man kan finna pensionat eller Bed & Breakfast till rimliga priser. Vandrarhem är också relativt lätta att hitta men det kan krävas att man bokar i god tid. Vill man prova på att övernatta i tempel kan man få hjälp av den lokala turistbyrån. Detta är en upplevelse och ger enligt vissa nya krafter och välmående.

Transporter

Buss

Det finns bussförbindelser i Japan men här är det tunnelbanan som står för de flesta och säkraste transporterna.

Tåg

Japan har ett bra tågnät. Med tåg kan man ta sig runt på olika orter. Vill man tågluffa kan man köpa tågpass som ger fria resor under giltig period.

Taxi

Taxi finns i alla städer. Tänk på att trafiken kan vara outhärdlig ibland annat Tokyo och att tunnelbana kan gå både fortare och säkrare.

Att tänka på

I Japan är det mycket kränkande att ge dricks. För en japan är det en självklarhet att ge absolut bästa service och uppmärksamhet vilket sker från hjärtat. I Japan har man 100 volts uttag.

Destinationer i Japan

Osaka

Osaka är en av de största städerna i Japan, beläget på Honshu, den stora ö som brukar kallas för det japanska fastlandet. Längs stadens yttre kanter rinner floden Yodo. …

Läs mer

Tokyo

Tokyo är Japans huvudstad, belägen på ön Honshu. Tokyo räknas som en världsmetropol och här kan man finna allt man kan önska av en storstad. …

Läs mer

Lämna en kommentar