Italien

Italien är ett land där man finner kulturella byggnader, utgrävningar och skatter som är tusentals år gamla. Varje år vallfärdar turister till de fantastiska byggnaderna i Rom som byggdes av romarna. Här finner man katedraler, arenor och massor av kulturella byggnader. Italien och framförallt Rom är en stad med massor av historia.

På de tre öarna Stromboli, Etna och Vesuvius råder vulkanlandskap och samtliga öar har fortfarande aktiva vulkaner.

I Italiens huvudstad Rom finner man den självständiga staten Vatikanstaten. Vatikanstaten är väl värt ett besök och här hittar man världskända katedraler med fantastiska målningar och museer som beskriver Vatikanstatens historia.

I norra Italien sträcker sig bergskedjorna fram vid gränsen till Frankrike och Schweiz. Här finner man de Italienska alperna med många fantastiska skidorter som erbjuder både utförsåkning och långfärdsspår redan i slutet på september. Nere i södra Italien råder Medelhavsklimat och här finner man många långa och vackra stränder. Italien har även gjort sig ett namn inom gastronomins värld och erbjuder spännande mat och goda viner.

Fakta

Huvudstad: Rom Språk: Italienska Invånare: C:a 58,2 miljoner Valuta: EURO, 1 Euro = 100 Cent Tidsskillnad: 0 timmar Visum: Nej, medlem i EU Vaccinering: Nej

Klimat

Klimatet i Italien skiljer sig lite beroende på viken del av landet man befinner sig i. I norra Italien är det kalla vintrar och varma somrar. I övriga landet råder Medelhavsklimat. Detta innebär mild vinter och varm sommarperiod. Till Italien kan man resa året runt. Under vintertid drar sig turisterna till de Italienska alptopparna och under sommaren är det hav och stränder som lockar.

Boende

I Italienska städer finner man hotell från mellanklass till lyxiga sviter. Här kan man även finna mindre familjehotell, pensionat och vandrarhem till rimliga priser. Utanför städerna hittar man vandrarhem, motell och campingplatser där man kan tälta eller hyra husvagn. Besöker man mindre städer och byar finns ofta möjlighet att hyra rum hos en familj. Detta innebär ofta god hemlagad husmanskost och berättelser om Italiens historia. För längre vistelser är det billigare att hyra en villa eller lägenhet.

Transporter

Buss

Italienska städer har bra kommunikation med stadsbussar. Med långfärsbuss kan man ta sig runt till de allra flesta städer i Italien.

Tåg

Tågnätet är väl utbyggt och täcker i stort in alla städer i Italien. Tågresor är billigt i Italien. Reser man runt i Italien rekommenderas att köpa ett tågpass vilket ger obegränsade tågresor under en period.

Taxi

I alla större städer finns det gott om taxi. Taxi kör normalt på taxameter men kan även köra på fast pris vilket kan vara bra om man vill göra utflykter på egen hand. Glöm inte bort att göra upp om priset innan avfärd.

Destinationer i Italien

Alghero

Alghero är en medelstor kuststad i den italienska provinsen Sardinien. I dagsläget är Alghero främst känd för sina magiskt gyllene stränder och sin goda mat, men staden har också en rik och spännande historia. …

Läs mer

Rom

Rom är en av Europas äldsta och vackraste städer som grundades av Romulus 753 år före Kristus.  I denna stad, med c:a 2.8 miljoner invånare finner man idag mängder med sevärdheter, shopping, nöjen och avkoppling. …

Läs mer

Milano

Milano är en stad som har en gedigen historia bakom sig. Efter att ha blivit erövrad vid ett flertal tillfällen efter stadens uppkomst under den keltiska perioden gjorde Napoleon I Milano till huvudstad i Kungariket Italien i 1805. …

Läs mer

Bologna

Bologna är en medelstor stad i Italien, också känd under sitt smeknamn ”den röda staden”, något som sägs komma ifrån att de flesta äldre hus går i just röda färger. …

Läs mer

Cagliari

Cagliari är huvudstad i den Italienska provinsen och ön Sardinien, som ligger en bit från det Italienska fastlandet. …

Läs mer

Lämna en kommentar