Reseguide till Hurghada

Hurghada är ett mycket populärt resmål för soltörstande turister. Staden, som ligger vid kusten vid Röda havet, erbjuder långa härliga stränder, massor av aktiviteter och även shopping och ett hett nöjesliv. Staden, som ursprungligen var en fiskeby, har vuxit upp under 1900 talet. Det är först de senaste åren som man utvecklat staden till att bli en av Egyptens mest populäraste resmål. Staden utvecklas fortfarande och breder ut sig söderut.

Sevärdheter och aktiviteter

I Hurghada är det strandliv och bad som är den vikigaste för turisterna. Här får badturisterna det bästa av två världar, dels de vackra och turkosa badvattnen och dels ett klimat som är behagligt året om, förutom under sommarmånaderna då det kan bli riktigt hett.

De flesta hotell erbjuder dykkurser och arrangerar dykresor ut till de vackra lagunerna och korallreven. Här finns några av de vackraste korallreven i Röda havet och man får se mängder av exotiska fiskstim i det klarblå vattnet. En dröm, både för erfarna dykare eller nybörjare.

I Hurghada erbjuder man även båtutflykter. Här kan man följa med på en tur ut på det vackra havet och besöka exotiska laguner och romantiska öar. Ett besök på paradisön Giftun rekommenderas. Här finner man långa sandstränder och turkost vatten i en vacker naturmiljö.

Nere på stranden finns det gott om aktiviteter. Jetski, surfingbrädor och annan vattenutrustning finns att hyra. Att snorkla längs strandkanten brukar vara en upplevelse för barnen.
För sol och bad rekommenderas stranden Beach Albatross som har en vacker gnistrande sand och långgrunt vatten. Mycket avkopplande och barnvänligt.

För den kulturhistoriskt intresserade erbjuder inte Hurghada några utgrävningar och pyramider. Dock kan man göra resor från Hurghada till exempelvis Luxor där man kan ta del av pyramider, städer och lämningar som är tusentals år gamla. Till Luxor kan man ta sig med flyg, tåg eller buss. Restiden är c:a 5 timmar och det är rekommenderat att man stannar en natt i Luxor för att kunna få ut så mycket som möjligt av sitt besök. På hotellen kan man få mer information om utflyktsresor.

Shopping

I Hurghada kan man finna gott om shopping och även göra en hel del fynd. I själva centrum finns inget speciellt att shoppa men om man beger sig till Down town finner man snabbt massor av exotiska och vackra saker till en billig penning. I Down town kan man även finna Taxfree butiker vilket innebär att man kan komma över kameror och annan elektronik billigt.

Saker som är speciella för Egypten och Hurghada är framförallt keramik i form av glas, vaser och askar. Man hittar även gedigna och mycket vackra hantverk av trä, koppar eller mässing.

Skjortor och andra bomullsprodukter rekommenderas att köpa då Egyptisk bomull och skrädderi håller mycket hög kvalité.

Smycken, guld och ädelstenar säljs ofta i lösvikt med olika kulturhistoriska motiv. Tänk dock på att det alltid är riskabelt att handla ädelmetaller utan kunskap.

På marknaderna eller basarerna hittar man mängder av exotiska produkter såsom kryddor och läder eller skinn produkter med bra kvalité.

Uteliv

Utelivet i Hurghada är väl utbyggt. Hurghada anses som Egyptens hetaste partystad. Det finns mängder av barer, musikpubar och restauranger. Diskoteken hittar man främst på de större hotellen l hamnområdet. I Hurghada går man ut när solen går ned och hem när solen går upp.

Lämna en kommentar