Reseguide till El Gouna

El Gouna är en ung turistort belägen precis vid kusten vid Röda havet. Staden har drygt 10 000 invånare och är från grunden byggd för att tillfredställa turisters behov av avkoppling, strandliv och aktiviteter. Staden är modern och utvecklas utifrån de behov och krav turisterna.

La Gouna är vackert belägen vid havet och utformad som en lagun med många vackra vattenavsnitt runt omkring. Längs kustremsan erbjuder La Gouna en 10 kilometer lång och vacker strand och för den som vill uppleva ett mer intensivt stadsliv finns grannstaden Hurghada bara 2 mil bort.

Till El Gouna, som idag är ett populärt resmål, reser man främst för att koppla av. Här är det i första hand strandliv med härligt bad som gäller. I El Gouna erbjuds även möjligheter till dykning och ett flertal dykskolor finns för den som vill lära sig dyka och utforska de vackra korallerna.

Till El Gouna kan man resa året om men under sommarmånaderna kan det bli väldigt hett, precis som i övriga Egypten. I övrigt är El Gouna mycket barnvänligt och stränderna och det klarblå havet en dröm för barnen att vistas i.

Sevärdheter

Om man önskar lite mer liv och rörelse och kanske vill shoppa ska man bege sig till grannstaden Hurghada. Hurghada är en av Egyptens största turistorter och här finns det gott om aktiviteter att sysselsätta sig med eller bara promenera runt. Om man vill shoppa kan man bege sig ned till Down Town där man kan hitta det mesta till mycket överraskande priser.

Det finns möjlighet att åka runt bland olika öar och laguner med båt. Flera dagsutflykter finns att tillgå och möjlighet att upptäcka korallreven och det mångfaldiga och exotiska fisklivet där.

Är man golfintresserad så ståtar La Gouna med en egen 18 håls bana. Här kan man spela golf på en professionell anläggning och en mycket välgjord bana. Här behöver man boka tid, vilket hotellet oftast kan hjälpa till med, och det krävs även att man har sitt Handicapkort med sig då man behöver kunna visa upp ett officiellt handicap. På golfklubben kan man hyra klubbor och den utrustning man behöver för sitt golfspel.

El Gouna är uppdelat med två citykärnor. Dels en citykärna som är helt egyptisk där man kan finna mängder av uteserveringar, speciella butiker och marknader. Den andra citykärnan är belägen vid hamnområdet, där även turisterna bor. Här finner man hotell, barer och diskotek anpassat för turister. Om man tar en tur i hamnen kan man betrakta de båtar som anländer och ankrar i La Gouna.

La Gouna är främst en badort och det är förstås vattnet som är La Gounas främsta sevärdhet och även där de flesta aktiviteter utspelar sig. La Gouna har ett flertal stränder och ett antal småöar vackert placerade i egna laguner. På stranden kan man hyra windsurfingbrädor, jetski eller bege sig ut på en rundresa bland öarna. Här kan man även få lära sig att dyka och komma med på dykresor till de vackra korallreven ute i Röda havet.

Det finns även en hel del aktiviteter för ungdomar runt om i staden. Några är bland annat Go-cart, paintball, spännande utflykter eller bio.

För den som är intresserad av Egyptens historia och pyramider behöver man bege sig längre in i landet. Det finns utflyktsresor på 2 dagar till exempelvis Luxor där man kan vandra omkring pyramider och andra kulturhistoriska lämningar. Resan till Luxor tar c:a 5 timmar.

Lämna en kommentar