Reseguide för Punta Cana

Om du ska åka till Punta Cana under en storhelg är den här reseguiden något för dig. Denna kompletta men ändå enkla guide kommer att gå igenom all viktig information från tips och tricks till vad du ska packa.

Punta Cana är en av Dominikanska republikens skatter. Den är full av saker att göra både i och utanför semesterorterna. Det kan vara en avslappnad stranddestination för många aktiviteter som utflykter och nattliv.

Det här inlägget syftar till att vara en guide som hjälper dig att planera din resa till Punta Cana.

Språk:

Det officiellt talade språket är spanska. Punta Cana är dock en toppturistdestination, därför är det inte ovanligt att lokalbefolkningen talar flera språk som engelska, franska, tyska eller portugisiska.

Officiell valuta:

Den dominikanska peson.

Kan jag använda mitt kredit- eller betalkort?

Restauranger och hotell tar emot Visa och Mastercard och större kreditkort, men vi rekommenderar att du har kontanter med dig.

Är Punta Cana säkert?

Punta Cana är extremt säkert, men som på alla andra resmål bör du inte lämna dina tillhörigheter obevakade. Det går bra att gå runt på natten, använd bara din gatukännedom och var medveten om din omgivning.

När är det bäst att besöka Punta Cana?

Den bästa tiden att besöka Punta Cana är från mars till maj. Som tur är är vädret varmt året runt, med genomsnittliga toppar runt 30°c.

Januari till mars är högsäsong för ön och priserna skjuter i höjden överallt. Undvik populära semestertider som jul, påsk och Spring Break om du inte vill bli överväldigad av turistmassorna.

Hur är vädret?

Den genomsnittliga högsta temperaturen i Punta Cana är cirka 30 °C Den regnigaste tiden på året är mellan juli och december.

E-TICKET

Alla utländska och dominikanska passagerare som reser in i eller ut ur Dominikanska republiken med kommersiella flygningar måste fylla i det kostnadsfria elektroniska in- och utreseformuläret, som kombinerar Traveler’s Health Affidavit, tulldeklaration och internationella formulär för embarkering/avstigning. Formuläret finns på engelska, spanska, franska, italienska, tyska, portugisiska och ryska och kan nås via följande länk.

Restauranger du bör besöka i Punta Cana

Restaurang Playa Blanca – Playa Blanca är en restaurang och bar vid stranden som serverar färska lokala skaldjur, autentiska dominikanska rätter, grillat kött och cocktails till lunch och middag varje dag.

Bachata Rosa – SBG Punta Cana – karibiska, latinska och internationella rätter.

Pearl Beach Club – Restaurangen med utsikt över stranden specialiserar sig på att servera medelhavs-, tropiska och asiatiska smaker.

Noah Restaurant – asiatisk fusion: En blandning av smaker och gastronomiska alternativ som är riktiga konstverk i köket!

Pastrata Mexican Restaurant – Mexikanska rätter i Karibien!

NAKAMURA Cap Cana – Nakamura Restaurant ligger på fiskeläget i Cap Cana och erbjuder Nikkei-kök i världsklass. Kocken har tilldelats utmärkelser av den internationella sammanslutningen för gastronomi Chaine des Rotisseurs.

Mamma Luisa – ett speciellt ställe som uppstår ur fru Luisa Patrovitas passion för service och matlagning… en renrasig italienare som sedan 1960-talet, genom ödet, har haft anknytning till detta land.

Api Beach – strandnära, fisk och skaldjur, internationellt och vegetariskt.

Jellyfish Restaurant – Jellyfish serverar utsökta färska fisk- och skaldjursrätter. Vår internationella meny innehåller ett urval av kött och pasta för att tillfredsställa alla smaklökar.

Några av de bästa utflykterna i Punta Cana

Hoyo Azul och Scape Park med full entré i Punta Cana

Otroliga äventyr som zip-lining, grottdykning, Cenotes, kristallklara stränder, hisnande vattenfall och mycket mer väntar på dig i denna vidsträckta park som garanterat kommer att glädja alla familjemedlemmar.

ATV-tur med dune buggy från Punta Cana (delad)

Fly in i de frodiga tropiska stigarna nära Oriental Mountain System och Macao Beach, där du kommer att bevittna de inföddas sätt att leva; utforska banan-, kaffe-, tobaks- och kakaoplantager (choklad) samtidigt som du dyker huvudstupa in i den rika dominikanska kulturen.

Parasailingtur i Punta Cana

Känn spänningen av att flyga när du njuter av en otrolig utsikt över Punta Cana och dess vita sandstränder från himlen. En båt kommer att driva dig till nya höjder med en spektakulär upplevelse som du kan njuta av själv eller tillsammans med en kompis.

Ziplines-äventyr i Punta Cana

Turen består av 8 linjer med en dubbel stålkabel som sträcker sig från 295 fot i längd till 4265 fot för totalt 9 842 fot ziplines. Njut av detta otroliga Punta Cana Zip Line-äventyr med den bästa tropiska skogsutsikten full av liv och färger. Ha den bästa tiden någonsin och ta med dig ett oförglömligt minne hem.

Packningstips

Medicinsk utrustning (ett måste!)

 • Antibakteriell kräm
 • Pepto Bismol
 • Handdesinfektionsmedel
 • Öronproppar
 • Plåster
 • Tylenol
 • Alka-Seltzer

Diverse

 • Zip-lock-påsar
 • En vattenflaska med en renare
 • Plastpåsar
 • Nyckel eller kombinationslås
 • Universalladdare/adapter
 • Tygkasse, lättviktsryggsäck eller resväska.

Kläder för utflykter

 • Väska för dagen
 • Bekväm klädsel
 • Solkräm
 • Spray mot insekter
 • Hatt
 • Solglasögon
 • Snacks
 • Vatten på flaska
 • Torra kläder

Vaccinationer för Punta Cana

De flesta resenärer behöver inga särskilda vaccinationer utöver vad de redan har fått.

Se till att du är uppdaterad på alla rutinvacciner före varje resa. Några av dessa vacciner är bland annat:

vattkoppor (varicella)
Difteri-Tetanus-Pertussis
Influensa (influensa)
Mässling, påssjuka och röda hund (MMR)
Polio

Att ta sig runt

Punta Cana är ett fotgängarvänligt område där det bästa sättet att ta sig runt är till fots så länge du bor nära hotellområdet. Resorter med all-inclusive erbjuder färdtjänst till och från lokala restauranger.

Utanför resortområdet rekommenderas bilkörning, men det finns också många taxi- och busstjänster som tar dig snabbt och säkert till din destination.

Motoconchos – Dessa är Moto Taxis är ett billigt sätt att ta sig runt i Punta Cana. Lokala motorcykelförare samarbetar för att bilda taxilinjer vid trafikerade korsningar, som sedan kör dig till din angivna destination till mycket billiga priser (från 3 USD). De har dock ett rykte om sig att vara mindre säkra eftersom passagerarna inte bär hjälm, så vi rekommenderar dem inte. De är dock ett utmärkt och billigt sätt att ta sig runt i staden.

Bussar – Om du vill ta dig runt på en budget ska du åka buss. Att åka kollektivtrafik innebär att du ger upp din bil under hela resan och slipper besväret med parkering. Var medveten om att tidtabellerna är oregelbundna, och bussar har varit kända för att vara mer än en timme försenade. Dessutom är hållplatserna inte tydligt markerade och bussarna är oftast fullpackade. På grund av detta rekommenderar vi att du överväger följande

Taxibilar – Bekvämt placerade i alla turistområden och vanligtvis stationerade utanför större busstationer eller hotell- och turistområden. Om du letar efter ett privat och snabbt transportmedel är taxibilar perfekta. Du kan beställa en genom att ringa till lobbyn eller fråga bell boys. Var medveten om att taxibilar kan vara ganska dyra, ibland kostar de över 40 dollar.

Lämna en kommentar