Reseguide till Sunny Beach

Till Sunny Beach reser hundratusentals ungdomar och barnfamiljer för att ta del av badlivet på ortens vackra stränder. Sunny Beach Är Bulgariens i särklass mest populära resmål. Bara resmål som Ibiza och Ayia Napa kan matcha det nöjesliv som man kan finna här och det betydligt billigare än de båda andra resmålen.

Stränder är långa och breda och anses av många vara de vackraste och renaste stränderna i Svarthavet. Vattnet är helt klart och drar både badare och snorklare som vill undersöka Svarta havets undervattensliv.

Sunny Beach har sedan starten, vilket skedde kring 1950 talet, lärt sig vad som lockar och attraherar hitresande turister. Här finns shopping i mängder, ett badliv med massor av vattenaktiviteter utöver detta erbjuder man en fantastisk vattenpark där både barn och vuxna kan ge sig i kast med badäventyr baserat på olika teman.

När man shoppar i Sunny Beach finner man mycket hantverk såsom dockor, mattor, väskor eller träskulpturer. Dessa är gedigna hantverksprodukter tillverkade av den lokala befolkningen. Här kan man hitta mängder av fynd och presenter.

Vill man shoppa mode eller de senaste produkter finns gallerior och butiker där man kan hitta det mesta, ofta billigare än man kan finna de på andra platser.

Under sommarmånaderna blir Sunny Beach väldig varmt. Högsäsongen börjar i mitten på maj och når sin kulmen i juli/augusti för att slutligen ebba ut i september. Under lågsäsongen är förstås Sunny Beach väldigt vackert men det är kyligt och Sunny Beach förvandlas efter september till en spökstad där bara c:a 500 invånare finns kvar i staden.

De centrala delarna i Sunny Beach är i princip helt bilfri. Detta innebär att det finns stora ytor där man kan promenera och barnen kan husera fritt. Sunny Beach är mycket barnvänligt och det finns gott om aktiviteter för barn i alla åldrar. Tack vare att de centrala delarna är bilfria finns inga trottoarkanter. Det finns heller inga direkta höjdskillnader eller trappor vilket gör det enkelt att framföra barnvagnar.

Sevärdheter

I Sunny Beach eller i dess närhet hittar man flera olika sevärdheter när man vill ha paus från bad och nöjesliv. Bara 3 kilometer utanför Sunny Beach hittar man byn Nessebar. Denna by är flera 1000 år gammal och var även en av Europas viktigaste hamnstäder under Romarriket. Här kan man promenera i pittoreska miljöer och insupa gammal och traditionsrik historia. Nessebar är full med kullerstensgator och historiska byggnader och kyrkor. Här finner man även en del historiska ruiner. Nere vid piren i Sunny Beach finner man ett flertal båtar som erbjuder guidade turer på Svarta havet. Vissa båtar åker ut bland öar och erbjuder bland annat dykning. Det finns turer som tar en ut till oerhört vackra badplatser där man kan koppla av och bada. Nöjesturer kombineras ofta med bad och vid hemfärden förvandlas båten till en mysig festplats där öl och vin serveras till trendig och dunkande musik.

Uteliv och mat

Det finns gott om restauranger i Sunny Beach och här finner man allt från enkla rätter till restauranger som specialiserat sig på grill och fisk menyer. Maten i Sunny Beach är inte dyrt samtidigt som maten är förhållandevis bra. I Sunny Beach finner man även en hel del internationella kök och för den som vill ta del av snabbmat finns, förutom två Mc Donalds, även gott om matvagnar som erbjuder allt från enkla rätter till kebab. Direkt i skymningen så växlar den sköna strandstaden om tvärt och blir en av Europas mest hetaste nöjesmetropol. De blinkande neonljusen tillsammans med den dunkande musiken hittar man överallt i de centrala delarna och folk översvämmar gatorna i jakt på att förnöjas. Men Sunny Beach är en mångsidig nöjesstad och det finns mer än bara dunkande musik. I Sunny Beach finner man en del små och charmiga musikpubar, ibland med levande musik, och en härlig stämning. För den som vill söka sig till lite lugnare barer finns ett par exklusiva pianobarer med lite vuxnare musik och mer exotiska drinkar. I Sunny Beach brukar kvällarna oftast börja i en bar, fortsätta med några musikpubar och därefter går man över till de dunkande och ibland den helt sanslösa feststämningen som råder på diskoteken innan man återigen avslutar kvällen i en lugnare bar.

Lämna en kommentar