Reseguide till Rio de Janeiro

Rio de Janeiro festivalernas stad. Många förknippar staden med dans och glädje men Rio de Janeiro har så mycket mer att erbjuda. Rio de Janeiro är en modern stad med stora influenser av gamla och fattiga stadsområden. Rio de Janeiro ligger perfekt placerad mellan grönskande berg och den långa och vackra sandstranden.

Till Rio de Janeiro kan man resa året om. Om man planerar att besöka karnevalen, som börjar 40 dagar före påsk, bör man vara ute i god tid. Under karnevalsdagarna reser folk från hela världen för att delta i den mest uppseendeväckande karnevalen man kan finna. Detta innebär fullbokade hotell och dyrare resor.

Att ta sig runt i Rio är ungefär lika enkelt eller svårt som i andra storstäder. Här finns bland annat tunnelbana, dock med begränsade linjer, som tar en till de flesta områden i Rio. Till de områdena belägna i utkanten av Rio fungerar det att ta buss eller taxi. Tänk på att trafiken i Rio, som i andra storstäder är mycket intensiv.

I Brasilien pratar man portugisiska. Dock klarar man sig bra på Engelska i turistområdena.

Sevärdheter och Aktiviteter

Rio de Janeiro erbjuder massor av sevärdheter och aktiviteter. Här finner man en hel del av den sydamerikanska kulturen samtidigt som man har djungeln runt hörnet.

Om man reser ned till Rio i samband med karnevalen kan man se fram emot 4 dagars festligheter. Här får man se häpnadsväckande parader med sambadansande kvinnor och män. Karnevalen är en av världens mest uppmärksammaste och lämnar få personer oberörda. Hela Rio sjuder i en gigantisk jättefest där man kan bege sig runt och delta i de olika gatufesterna som arrangeras runt om i Rio.

Det går snabbt att förstå hur stor fotbollen är i Rio. Här spelar alla barn och vuxna fotboll. Att besöka en fotbollsmatch i Rios jättearena kan ge fotbollsfantasten minnen för livet. Vill man även delta och spela fotboll får man alltid vara med i någon match som utspelar sig på Rios stränder.

Copacabana, Rios mest kända strand. Här finner man vacker tand och ett inbjudande hav. På stranden är det alltid full fart. Här kan man spela volleyboll eller hyra surfingbrädor. P eftermiddagen tar fotbollen över på stranden.
Att ligga på stranden och bara titta på folk och strandlivet är en upplevelse i sig. På stranden kan man även få en lektion i kampsporten Capoeria. Capoeria är en afrikansk kampsport som kom till Brasilien under den tid det fanns slavar.

Vill man ge sig ut på äventyr finns det möjlighet att delta i en vandring i djungeln där man får uppleva massor av exotiska växter och djur. Om man vill vandra ska man alltid gå med i grupper med guide. Man ska aldrig vandra i djungeln på egen hand, utan guide.

Uteliv och mat

Rio de Janeiro är sambans stad. Här finner man massor av barer där man kan både betrakta dansare en även dansa själv. Rio erbjuder massor av barer och musikpubar. Ett besök på Rios mesta bargata Travessa do Comercio är väl värt ett besök. I stadsdelen Lapa hittar man ett flertal lokala sambabarer. Diskoteken hittar man i området Copacabana.

Lämna en kommentar