Reseguide till Buenos Aires

Buenos Aires har drygt 12 miljoner invånare. Språket är spanska. Detta är en stad som har ett stort utbud av aktiviteter och kultur för envar smak. Den ökända tangon håller dina känslor i sitt grepp överallt, på gator och torg och på organiserade kulturella instanser.

Ta sig dit

Att ta sig till Argentina och Buenos Aires från Stockholm kostar från 7 500 SEK beroende på vilken årstid man väljer att resa.

Boende

Boende finns i alla prisklasser och varianter. En natt på vandrarhem kostar från 70 SEK. Vill du bo på ett hotell med hög klass bör du vara beredd att betala från 1000 SEK per person och uppåt för ett dubbelrum med hög standard.

Sevärdheter

Buenos Aires har ett enormt utbud av både teaterscener, biografer och ställen där man kan avnjuta en afton i den passionerade tangons toner, och visuella konstnärliga intryck. Med tanke på landets andra stora passion, fotboll, bör man utan tvekan passa på att se en match på stadion La Bombonera.

Buenos Aires har tjugotvå museer. Ett måste för den konstnärligt intresserade turisten är Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires, MALBA. Skyskrapan, Edificio Kavanagh, är stadens första och byggdes redan i 1935. Den är byggt i art deco stil och är med på Unescos världsarvslista sedan 1999.

Utflykter

Vill du och har du tid finns både organiserade turer eller turer på egen hand till ett antal fascinerande resmål i Buenos Aires närhet. Du kan på 2-3 timmar flyga till de underbart vackra Iguazúfallen i Miziones. Kanske du heller föredrar att hyra en motorcykel och göra en mer våghalsig tur till Patagoniens sandiga stränder, höga berg och kala landskap?

Mat och dryck

Den argentinska biffen har de flesta hört talas om. Landet har dock även smakrika vegetariska rätter klara för servering till hungriga och trötta resande efter en dag ute bland stadens alla sevärdheter. Buenos Aires utbud av matställen spänner sig från fastfood-kedjornas små plastiga hak, till kultiverade högklassigt inredda restauranger med mat från alla världens hörn. Man hittar något för envar prisklass och smak. ”Mate” kallas en traditionell dryck du borde prova. Den smakar som te.

Vinprovningsmöjligheterna i just Buenos Aires har förbättrats betraktligt de senare åren. Ett besök till restaurangenCasa Coupage kan vara ett intressant inslag i din resa. Där har du möjlighet att prova på olika vinsorter till din middag.

Lämna en kommentar