Argentina

Argentina var ända fram till 1816, då landet blev självständigt, en spansk koloni vilket har satt sin prägel på både invånare och landets kultur. Argentina är Sydamerikas näst största land och dess geografiska sträckning börjar vid Atlanten i öster till bergskedjorna Anderna i väster. Högsta punk är Aconcagua som sträcker sig 6 950 meter över havet.

I Argentina finner man både tropiska regnskogar, öknar, vildmarker och träskmarker samt en havsremsa. Att resa i landet ger många olika intryck beroende på var man befinner. Argentina har mängder med kulturskatter och en rik historia som ofta märks tydligt bland de invånare man möter utanför storstäderna.

I Argentina finner man mängder av upplevelser. Landet erbjuder inbjudande miljöer för äventyr och vildmarksliv och andra sidan skidorter men utförsåkning i bergen.
Buenos Aires, Argentinas huvudstad har man tillgång till allt man kan önska. Historia, kultur och ett sprakande nöjesliv.

Fakta

Huvudstad: Buenos Aires
Språk: Spanska
Invånare: c:a 40 miljoner
Valuta: ARS, 1 Peso = 100 Centavos
Tidsskillnad: -5 timmar, sommartid
Visum: Nej, 3 månaders visum ges vid inresa
Vaccinering: Rekommenderas vid rundresa i landet

Klimat

Man kan i stort resa till Argentina året om. Den varma perioden börjar i november och pågår en bit in på våren. Den kalla tiden börjar kring maj och håller i sig till början på augusti. Denna period är den bästa för att besöka skidorterna i Anderna. För den som under Argentinas vintertid vill besöka varmare delar rekommenderas områden med det subtropiska klimatet uppe i norr. Till storstäderna och företrädelsevis Buenos Aires, kan man resa året om.
 

Boende

I Argentina bör man se sig om innan man väljer sitt boende. Standarden är ofta betydligt lägre än det utlovade och boendet är det dyraste i Sydamerika. I storstäderna finns gott om hotell med varierande standard, från enkla rum till lyx. Det finns även relativt gott om små familjehotell där man hyr rum med gemensamt badrum i hallen, betydligt billigare än hotell.
I Argentina är vandrarhem förekommande och här kan man övernatta relativt centralt till rimliga priser. Man kan också finna gott om campingplatser, runt om i landet där man kan hyra tält eller stuga mycket billigt.

Transporter

Buss

I Storstäderna finns bra bussnät och för långfärdsresor kan man välja Expresobussarna som erbjuder både bekvämligheter och film under resan.

Tåg

Argentina har ett av världens bäst utbyggda tågnät. Genom att ta tåget kan man resa runt i landet, utan stress, och samtidigt få se den vackra argentinska naturen.

Taxi

I Argentina kör alla taxibilar på taxameter och om man erbjuds taxi utan taxameter bör man neka då priset ofta blir betydligt högre. Man kan även, till fast pris, hyra en taxi för utflykter vilket är förmånligt om man vill se sevärdheter utifrån egna intressen och i egen takt.

Att tänka på

Brottsligheten i Argentina är väldigt låg. Däremot ska man vara uppmärksam på sina värdesaker i folksamlingar.
Trafiken är ganska intensiv i Storstäderna landet är inte speciellt handikappanpassat.

Destinationer i Argentina

Buenos Aires

Buenos Aires har drygt 12 miljoner invånare. Språket är spanska. Detta är en stad som har ett stort utbud av aktiviteter och kultur för envar smak. …

Läs mer

Lämna en kommentar