Turkietexperten

Jag heter Andreas och jag älskar Turkiet och alla de resmål landet har att erbjuda. Jag har främst erfarenhet av Istanbul, Alanya, Antalya och Marmaris men kan så klart hjälpa dig med frågor gällande de flesta resmålen i Turkiet.

Så skicka dina frågor och funderingar så återkommer jag till dig här på sajten med ett så utförligt svar jag kan.

Besvarade frågor


Lillemor frågar:

Jag och min dotter skall åka till Antalaya på fred men jag är lite skum på vädret brukar det vara ihållande regn när det står regnskurar. Vi skall vara däe 1veck så man är väldigt fixerad vid att det skall vara sol.

Hej,

Jag kom själv hem från Alanya igår och vädret har hållt i sig bra. Under mina 3 veckor så blev det kallare och kallare, vilket det blir nu men det är fortfarande på en väldigt behaglig temperatur både i luften och i vattnet.

Under mina 10 år i Alanya, och där de flesta resor skett i September och och oktober, så har jag aldrig varit med om något ihållande oväder. Men det har varit enskilds stormiga dagar och då stormar det ordentligt.


Weather.com visar tyvärr storm söndag och måndag och sen regnoväder på Tisdag för att sedan bli fint igen. Så jag skulle förbereda mig på det tyvärr.

Hoppas ni får en riktigt skön semester i Antalya.

Andreas


Hanna frågar:

Hej Andreas! Vi är två tjejer, 18 år, som funderar på att ta en sista minutenresa till Turkiet. Om vi placerar oss på Kloepartastrandedn, kommer vi för långt ifrån festlivet i Alanya eller är det mycket ståhej runt Ataturk och Antalya oxå? Tack på förhand!

Hej,


Om ni bor nära Kleopatrastranden i Alanya har ni alltid nära till fest. Nere i hamnen, lite mitt i turiststråket är där många av de större nattklubbarna ligger. Hoppas ni får en trevlig resa.

Andreas


Kozet frågar:

Hej! Vi är föräldrar med en 5-årig pojke. tänker att boka på Orient Palase Hotel i Alanya. Det fins många och olika komenterer från andra angående kvalite och service . Vet du nånting mer om detta hotel. Stranden? Bra för små barn? transfer fr. och till flygplats? mer??

Hej,


Har tyvärr ingen egen erfarenhet av hotellet men av det jag kan läsa på nätet så var det mest positiva kommentarer. Dock från 2009 och 2010, men har svårt att tro att det ändrats mycket till denna säsong.  Alla hotell jag har bott på i Alanya har haft liknande standard och utförande. En sak du kan titta på är om de har avtal med något större resebolag för de har ofta vissa krav på hotellen för att de ska fåp ha kvar kontraktet.


Turkiet och Alanya är väldigt barnvänligt och människorna är väldigt barnkära generellt. Du får alltid extra bra service om du har barn med dig. Gåvor till barnen är inte ovanligt, och kan vara lite överraskande.


Tyvärr har jag dålig koll på transferbiten. Men om jag stöter på något idag eller få tips från mina turkiska kontakter så mailar jag dig.


Hoppas ni får en trevlig resa.

Andreas


Therese frågar:

Hej! Jag ska åka till Turkiet i slutet av augusti och undrar vart man ska bo för att få ut det bästa av partylivet samt nära till stranden och till det

Hej!

Jag skulle rekommendera Alanya. Där hittar du den perfekta mixen av festliv och strandliv.

Jag bor alltid på den Östra sidan då jag tycker det är en trevligare strand där, som är mer långgrund och lugnare. Dock är partyt mer innåt hamnen men dit tar du dig relativt snabbt. Fritidsresor har ett hotell som heter Rosella som är prisvärt och som ligger bara 50 meter från stranden.


Lycka till!

Andreas

Turkietexperten


Henry frågar:

Hej Andreas.. min fråga är om du har du hört nått nytt om Alanyas flygplats, jag har hört att man kan flyga nu från Istanbul till Alanya men jag är ej säker på det Har du så bra Hej

Hej Henry!

Jag har tyvärr inte hört mer än att det ska kunna gå att flyga (i framtiden?) direkt till Alanya med flygplatsen som byggts där.


Är osäker på om vi har den flygplatsen i vår databas nu men kolla en sökning här och gå vidare till de olika resebolagen och se om det går att få fram det istället för Antalya.

Jag ska också kolla samt ringa ner till Alanya och försöka få tag på informationen och uppdaterar här om annat svar.

Andreas


louise frågar:

Haej! Mitt namn är Louise, skulle vilja veta var man kan få tag på billiga biljetter till turkiet. Vi är en familj med tre barn, 13, 11, 9,jag studerar och min man arbetar som sjukgymnast-ingen höjdarlön. Tacksam för hjälp!! MVH Louise

Hej Louise,


Om du är ute efter att åka på charter så rekommenderar jag dig att kolla på biljetter i slutet av Augusti coh börjar på September. Då har t.ex. Fritidsresor resor fö 4000 kr per person och 2 veckor till Alanya, vilket är ett riktigt bra pris.


Andreas


Malin Svensson frågar:

Hej, Åker till Alanya för första gången i slutet på oktober. Har bokar flygstol o hotell själv o kollar nu på transfer från flygplatsen till Alanya. Känner du till något om alla dessa transferföretag som man kan förboka med på nätet?( T.ex 724transfer.com)Vågar man boka där tror du? Mvh Malin

Hej,


Jag har tyvärr ingen koll på det transferföretag du nämner, och inget annat heller. Jag skulle dock inte tveka på att använda dem. Är du osäker finns möjligheter att hitta transfer nere på flygplatsen i Antalya utan problem.

Och när du ska åka från Alanya, så finns det många som erbjuder det där.


Tyvärr var jag inte mycket till hjälp, men lycka till.


Andreas


Jörgen frågar:

Ska åka till Alanya nu om 2 veckor. Har förstått att det finns 2 olika stränder. Vilken rekommenderar du?

Hej Jörgen!

Ja det stämmer att det finns 2 stränder. Dels Kleopatrastranden och sedan vad som kallas den Östra stranden. De båda delas av den stora klippan med borgen på toppen.

Kleopatrastranden är fin men tyvärr inte långgrund och det är väldigt höga vågor. Därför passar långgrunda Östra stranden bättre för er som barnfamilj.

Ha en riktigt skön semester nu!


Sofia frågar:

Har du något hotelltips i Istanbul?

Hej Sofia!

Ja, faktiskt. Mitt favorithotell heter Artefes (Kucuk Ayasofya Cad. Cayiroglu ST. NO: 25 Istanbul 34400). Litet och charmigt. Bra standard, bra pris och ok läge. Personalen är trevlig dessutom.


Tess frågar:

Hej Andreas, Jag skall åka till Marmaris om en vecka och är jättenyfiken på vad du tyckte om den stan? Vad kan man göra, sevärdheter, shopping? Tips om matställen! Tack på förhand! Kram och tack för ölen i fredags 🙂

Hej Tess,

Marmaris är ett mycket trevligt resmål som har mycket att erbjuda.

Det ni inte får missa är den helt underbara hamnpromenaden som är fylld av trevliga restauranger för alla smaker. På kvällen är det extra mysigt och härligt livligt med alla människor. Jag har ingen specifik restraurang att rekommendera men kvaliteten på mat och service är hög nästan överallt.

Gällande shopping så hittar du shoppinggator i området vid Marinan och där finns allt från vanligt krimskrams till lyxigare produkter. Missa heller inte Basaren i gamla stan där det finns bra läge för att fynda.


Hoppas ni får en riktigt trevlig resa.

Andreas

Lämna en kommentar