Londonexperten

Jag heter Clara och bor och studerar i London. Det jag gillar bäst med London är att det alltid händer något, människorna är väldigt öppna och trevliga och det är en vacker stad. Ställ dina frågor till mig om transport, aktiviteter, fotboll, pubar och restauranger. Eftersom att jag är bosatt i London, är mina erfarenheter av hotell begränsad, men jag ska givetvis försöka hjälpa dig så gott jag kan med alla de frågor du har.

Besvarade frågor


Håkan frågar:

Hej!Vi hade biljetter till Arsenal – Wigan 14 april, men matchen flyttades. Nu vill vi gärna se fotboll, men kanske på nån pub. Har du några bra tips? Vi kommer att bo Imperial hotel, Russell Square 66.

Hej Håkan!

Vilken otur att ni inte är kvar i Arsenal till måndagen då matchen spelas. Det finns massor med pubar som visar fotboll över hela London, min absolut största favorit är Tollingtons, en Arsenal pub nära Emirates Stadium . Närmaste t-bana är Holloway Road.  http://fancyapint.com/Pub/london/tollington-arms/1191

Annars är det bara att strosa runt på stan tills ni hittar er favoritpub som visar matcherna (vilket är väldigt många pubar). 

Ha det jättetrevligt i London! 

Vänliga hälsningar

Clara


Pamela frågar:

Hejsan Clara,Jag är inte så erfaren av att åka utomlands och jag skulle behöva lite hjälp med lite små saker som jag undrar över.Det är så här att jag och min pojkvän hade tänkt att åka till London och sedan ta tåg till leeds, hur funkar det? hur hittar man biljetter för det?ett till problem vi stött på är hur vi ska ta oss från leeds till Bramham Park, vi ska nämligen gå på Leeds festival i augusti som ska vara där. har du några tips på hur man letar tåg biljetter och bra hotel i närheten? Eller har du andra bra tips som underlättar resan så snälla svaraMed vänliga hälsningar Pamela

Hej Pamela!

Det låter jättekul att åka på till London och Leeds i sommar och gå på festival! Jag har kollat upp lite information till er och tyvärr verkar det inte gå att boka tåg så långt i förväg på Virgin trains utan som senast 2 månader i förväg, men priserna verkar ligga på ca £60 ToR när jag kollade från en torsdag – söndag i maj, så kanske billigare om ni väljer att åka dit och hem på vardagar. Mitt tips är att kolla http://www.virgintrains.co.uk två månader innan avresa för att hitta billigast pris.

Det går en buss från Leeds som stannar 10 minuters promenad från Bramham Park, Bramham Park’s Terry Lug Gat. Kolla på: http://www.bramhampark.co.uk/CONTACT/PUBLIC%20TRANSPORT/ för mer info.

För att hitta hotell i London och Leeds finns många bra websiter där man kan jämföra priser och lägen. Kolla på http://www.trivago.co.uk/ , http://www.booking.com , http://www.laterooms.com och http://www.hostelworld.com/ för billiga priser. Jag rekommenderar B&B som bra och billiga boenden då hotell ofta är dyra och av låg standard i UK.

Att åka tåg i UK är väldigt bekvämt, snabbt och prisvärt.

Ha en trevlig resa i Storbritannien med din pojkvän!

Vänliga hälsningar

Clara


Anna frågar:

Hej!Älskar att shoppa och är sugen på att åka till London för att göra detta. Har du några tips på bra shoppingställen?MvhAnna

Hej Anna!

Vad kul att du vill resa till London! Som shoppingstad är London suveränt, man kan få tag på allt möjligt och omöjligt. Den största och mest kända shoppinggatan är Oxford Street som är en lång gata med de allra vanligaste klädbutikerna som TopShop, H&M och de största varuhusen som Debenhams, Selfridges och Mark & Spencer. De bästa underground utgångarna för Oxford Streets shopping är Oxford Circus, Bond Street och Marble Arch.

I närheten av Oxford Circus ligger också urmysiga Carnaby street som du når om du från Oxford Circus underground station går ner på Argyll street och tar vänster vid Liberty House. Riktigt charmig liten gågata.

För annorlunda shoppingupplevelse är Camden Market en riktig höjdare. I Camden Town kan man få tag på det mesta som man inte trodde fanns, och stilen är mer alternativ. Camden Town är också min personliga favoritdel att besöka i London för pubrunda på kvällen.

Jag hoppas att du får en trevlig resa till London och lycka till med shoppingen!

Vänliga hälsningar
Clara

Lämna en kommentar