Vill du ha tips på hur du sätter ihop den billigaste resan?

Jag tipsar gärna om vad du ska tänka på när du bokar billiga flygbiljetter, hotell och hyrbilar.

Besvarade frÄgor


Hampus E frÄgar:

Hej, vi Àr fyra grabbar som funderar pÄ att Äka utomlands. Vi har tvÄ alternativ och dÀrmed tvÄ frÄgor till dig! 1. Hur hittar vi ett bra och billigt boende och flyg i ett varmt land(t.ex Cypern, Turkiet) för ungefÀr en vecka i slutet pÄ september utan att kolla igenom alla hemsidor som finns? 2. Har du nÄgra bra billiga hemsidor för boende i Munchen nÀr Oktoberfest utspelar sig? Vi funderar pÄ att Äka dit ocksÄ! VÀldigt svÄrt att hitta billigt boende?

Hej,

För att hitta billiga resor utan att söka igenom hela nätet så kan du exempelvis använda våra sökfunktioner här på Resebokningen. Om jag var er och inte så kräsna på var ni hamnar så skulle jag vänta och försöka hitta en sista minuten.

Billiga boende under oktoberfest kan vara svårt. Kolla bland vandrarhemmen (om de inte är fullbokade) eller prova Couchsurfing (svårare om man är fyra, men kan fungera ändå!).

Hoppas ni kommer iväg på en eller två resor!

Jakob


Carina Söderberg frÄgar:

Hej Jag och min sambo skulle ha Äkt till Washington/NY och hÀlsat pÄ kompiasr i 14 dagar... Nu har de flytta hem till Sverige. Nu vet vi inte om vi Äker dit ÀndÄ? Det blir dyrt att hel plötsligt betala boende för 14 dagar. .Har du nÄgot tips vart vi kan Äka? Vi vill gÀrna ha en aktiv semester, dÄ min sambo Àr golftokig, jag gillar mode/shopping och sol! Vad ska vi göra för att bÄda ska fÄ sitt lystmÀte stillat? Tacksam för tips mvh Carina

Hej Carina,

Som jag förstår det så har ni redan bokat och betalat för flygbiljetterna? Om boende blir för dyrt skulle jag rekommendera er att kolla på couchsurfing vilket innebär att du bor inneboende på folks soffor. Du behöver inte betala något (mer än kanske en present och laga några middagar om ni vill). På detta sätt kan ni tom få nya vänner! På de flesta sajter för couchsurfing så går det ganska bra att filtrera ut vem man ska bo hos så att man inte hamnar helt fel (även om det också kan vara en upplevelse).

Ett alternativ är att byta hem med någon, sk. home exchange. Men om ni ska åka relativt snart så kan det vara svårt att hitta någon som matchar och också vill komma till Sverige under samma datum.

Lycka till med resan!
Jakob


Annika Sundqvist frÄgar:

Hej! Jag undrar hur jag ska fÄ till billigast möjliga resa till Istanbul frÄn Stockholm, för 4 personer en weekend runt 22 september? Utan att behöva söka mig genom alla sajter...Tacksam för svar! MVH Annika

Hej,

Det är precis detta du har Resebokningen.se för. Istället för att söka efter priser hos flygbolagen så söker du hos oss. Sedan använder du Booking.com eller Hotels.com för att hitta ett billigt hotellrum.

Mvh,
Jakob


Emma frÄgar:

Hej, jag skulle vilja hitta en billig resa utomlands med min familj (tvÄ vuxna, tvÄ barn 14 & 12Är). Exakt vart Àr inte sÄ noga bara det Àr varmt och man kan bada mycket. En vecka hade vi tÀnkt. Vi vill bo nÀra stranden och har inte sÄ höga krav pÄ hotell. Vart, hur och nÀr Àr det som billigast att Äka? Har du nÄgot bra förslag?

Hej,

Bokar man långt i förväg (4-5månader) är oftast lågprisflyget billigast. Jag gissar att ni vill resa i sommar och skulle därför rekommendera en sista minuten. Jämför länder och priser och se vad ni hittar. Generellt så flyger charterbolagen mest till orter med sol och bad. Om ni hittar en resa med avresa inom ett par dagar så glöm inte att kolla vädret på destinationen. Bokar ni längre fram så spelar det inte så stor roll.

Glad sommar!
Jakob


Kevin frÄgar:

Hej, jag ska resa utomlands i september mÄnad. NÀr att det lÀgst pris att boka resa, nu (tvÄ mÄnader innan) eller vÀnta med det till en sista minuten resa ? Har hittat en All inclusive resa för 6000 kr till Alanya och vet inte om det blir billigare om jag vÀntar eller om jag borde boka nu istÀllet ? Vad tycker du? Och vart i Europa Àr det bÀst att Äka om man vill sola, bada och festa vid denna tidpunkten? MVH Johan

Hej,
Generellt så brukar det finnas många billiga sista-minuten-resor precis när skolorna börjar. Men då får man inte vara kräsen vad det gäller ort, boende och datum. Har du hittat en resa du har råd med och skulle vilja beställa så räkna inte med att den sjunker i pris. Är du mer flexibel så kommer du säkert hitta mycket billigare resor, men då blir det kanske inte all inclusive. Å andra sidan har du då sparat pengar som du kan lägga på mat på bättre restauranger än de som all inclusive hotellen normalt sätt erbjuder.

Trevlig sommar och hoppas du får en bra resa!
Jakob


Ewelina frÄgar:

Jag vill Äka till Turkiet/Alanya och vill boka bara enkelresa för det Àr vÀldigt billigt. Men hur kan man tar sig tillbaka till Sverige dÄ? Jag vill bara stanna en vecka och Äka typ nu.

Hej,
Anledningen till att det finns billiga flygstolar är oftast att charterbolagen ändrar sin kapacitet till destinationen. Då erbjuder de ut skillnaden som mycket billiga enkelbiljetter. Problemet är att det är svårt att komma tillbaka. Mitt bästa tips är att jämföra med de andra charterbolagen, jämföra priset på en enkelbiljett här på Resebokningen, eller kanske överväga att köpa ett Interrailkort och tågluffa hem (om du har tid för det).

Mvh
Jakob


Malin Åhlander frĂ„gar:

Hej! Vi Àr intresserade av att sÀtta ihop en resa som gÄr Stockholm (ca slutet vecka 27) - Ecuador (Guyaquil eller Quito) - Cusco/Machu Pichu (ca vecka 28) - Ecuador/Guyaquil (ca vecka 29) - New York (ca slutet vecka 31) - Stockholm (ca mitten av vecka 32). Har ni nÄgra tips pÄ hur vi kan hitta prisvÀrda flyg sÄ Àr vi tacksamma.HÀlsningar Malin & Johan

Hej,

Att boka en sådan här resa med många stopp med avresa inom två månader är jättesvårt att hitta genom att bara söka efter reguljärflyg. Jag skulle rekommendera er att fråga en resebyrå om de kan plocka ihop en rundresa åt med någon form av airpass. Om ni är studenter eller under 26 så hör med Killroy, de brukar ha billiga biljetter som också går att omboka när man vill göra många stopp på vägen.

/Jakob


Marianne Juhlin Svensson frÄgar:

Hej Jakob! Vill sÄ gÀrna bjuda mitt barnbarn 10 Är pÄ en liten tripp (5-7 dagar) till hyfsat pris i princip var som helst, dÀr det Àr nÄgorlunda billigt att leva. Det Àr ju mÄnga ggr. dyrare att semestra i Sverige. Skolan har ju sommarlov och vi semester i Juli ( fr.o.m. 18/7) Kan du komma med ett förslag, som inte tÀr alltför mycket pÄ plÄnboken, varken pris pÄ resa el. boende vore jag vÀldigt tacksam. Tack pÄ förhand! M.v.h. Marianne.

Hej Marianne,

Om jag var du så skulle jag först och främst kolla på en charterresa eller en kryssning. Om man åker själv med barnbarnet så är det bekvämt att ha allting uppstyrt kring sig. Kolla med royalcaribbean.com och se vad de har att erbjuda. Behöver du boka reguljärflyg till i juli är det hög tid att göra det nu. Snart blir det förmodligen mycket dyrare. Annars kan ni vänta och chansa om ni hittar en sista-minuten till ett billigt land (ex. Egypten eller Turkiet). Problemet är att dessa kan vara dyra om vi får dåligt väder i Sverige i sommar, och billiga om vi får bra väder. I Sverige går det också att komma undan billigt, kanske kan ni hyra en liten stuga i Stockholms skärgård eller på någon mindre ort. Lagar man maten själv så slipper man den största kostnaden.

Lycka till med planerandet av resan!
Jakob


Caroline frÄgar:

Hej! Jag skulle vilja ta med min familj pÄ en skön resa (familjen bestÄr av 2 vuxna och 2 barn, 10 och 8 Är). Jag vill utgÄ frÄn köpenhamn (ca 7dagar) till OrlandoOrlando (ca7-10dagar) till Hawaii och sen frÄn Hawaii tillbaka till Köpenhamn. Resans totala lÀngd pÄ ca 15-20 dagar,jag lyckas inte sÄ bra med mina sökningar och hade hoppats pÄ lite tips,har hittat kanon erbjudande (tycker jag) mellan köpenhamn och orlando, Jag vill ha med hotell och gÀrna/kanske bil pÄ alla platserna, Men sen kör jag liksom fast, Har du/ni nÄgra bra tips till mig M.V.H Caroline

Hej Caroline,

Eftersom att du har en ganska komplex resa så har du två alterantiv som jag ser det. Det första är att kontakta en resebyrå och be dem skräddarsy din resa (vänd dig till en som är specialiserad på resor till USA). Då "slipper" du jobbet med att jaga priser. Men du missar också det som enligt mig är halva resan, själva planeringen. Det andra alternativet är att hitta flygresorresor, hotell och hyrbilar själv och pussla ihop en bra resa. Jag brukar börja med att hitta själva flygresorna, därefter hotellen och sist ev. hyrbil (du hittar dem alla billigt här på resebokningen.se). Om du stannar på vägen så se till att ha minst ett dygn mellan flygen (om de bokar dem separat) så att du är garderad utifall det blir förseningar. Att välja en resebyrå kan också vara en fördel då du skyddad vid sådana förseningar enligt paketreselagen. Men som sagt, då kan priset både bli högre och du missar en del av planeringen.

Lycka till med reseplanerna!
/Jakob


Caroline frÄgar:

Hejsan Jakob, Jag vill Äka till Colombia, och undrar nÀr resorna dit Àr som billigast. Lufthansa hade ett jÀttebra erbjudande pÄ ca 4000 kr i Är. Tror du det finns liknande erbjudande i början pÄ 2012? VÀnligen, Caroline

Hej Caroline,

Just nu skyltar flera flygbolag med riktigt bra erbjududanden. Anledningen är lågkonjukturen som gör att de måste fylla planen. Fenomet med otroligt låga priser på flygbiljetter lär fortsätta under 2012, men destinationerna ändras förmodligen hela tiden. 4000 kr till Colombia låter oslagbart, jag tror inte att de behåller det priset efter kampanjperioden. I mitten på januari brukar det dock finns gott om billiga sista-minuten-resor.

Lycka till med din bokning!

Mvh
Jakob


Miranda Lagerström frÄgar:

Hej! Jag skulle vilja Äka till Nya Zeeland under deras lÄgprissÀsong, ca 2 veckor. De flyg jag hittar ligger runt 10 000 kr t/r. Hur kan jag fÄ ner priset? Kan tÀnka mig att Äka nÀr som helst. Tacksam för tips! HÀlsningar Miranda

Hej Miranda,

Att åka till Nya Zeeland är dyrt, det ligger på andra sidan jordklotet och har få direktflyg. Jämför med priser med lågprisflygbolag från övriga Europa. Från Paris kan man tex hitta flygbiljetter för ca 8000 kr hos Airasia.com. Men då måste man ju också ta sig till Europa. Som sagt, inget jättebra svar, hoppas ändå ni kommer iväg!

Mvh
Jakob


Erik Kotka frÄgar:

Hej! Jag och min sambo ska resa i Sydamerika i tre mĂ„nader. Vi ska börja i Colombia sen Ecuador, Peru, Bolivia, Argentina och Brasilien. Detta lĂ„ter mycket pĂ„ sĂ„ kort tid. DĂ€rför tĂ€nker jag att vi kan spara tid genom att flyga mellan nĂ„got land annars Ă€r det buss som gĂ€ller. Vad tror du? Är det realistiskt? MVH Erik Kotka

Hej Erik!
Jag tror att det viktigaste tipset är att ni måste se till att stanna minst (!) två nätter på varje ställe, tänk att avresedag och ankomstdag går bort och då har ni en dag att uppleva varje stad. Fundera också på vad ni vill lägga pengarna på, men så mycket runtresande så går pengarna åt till biljetter istället för god mat och boende. Men sen kan absolut resorna vara en upplevelse i sig. Då brukar bussresor vara att föredra då det är lättare att komma i kontakt med andra människor där. När det gäller lågpris kan jag alltså bara tips om;

  • Ju färra biljetter/sträckor desto mer pengar till roligt.
  • Försök få de resor ni väl gör till en upplevelse.
  • Vid långa sträckor kan det vara skönt/billigare att ta flyget. Tänk dock på att dessa resor ofta måste bokas god tid i förväg, och det hindrar er möjlighet att ändra planerna längs vägen.

Lycka till med resan!

Mvh
Jakob


Anna frÄgar:

Hej! Vi Ă€r en familj pĂ„ fyra personer (2 barn, 10 och 15 Ă„r) som vill Ă„ka en vecka med halvpension till Turkiet eller dylikt i oktober, v.44. Finns det bra och fördelaktiga priser dit? Har vi chans till bra vĂ€der vid ovannĂ€mnda tidpunkt eller skall vi vĂ€lja ngt annat? Är det kanske bĂ€ttre att Ă„ka via Kastrup dĂ„ vi bor i Malmö? Har hört att de ligger pĂ„ priser kring 3000 danska/person viket Ă€r vĂ„r smĂ€rtgrĂ€ns.Tacksam för svar sĂ„ snart ni du hinner. Tack för en bra sida och dina goda tips! //Anna

Hej Anna,
Det finns två faktorer som gör att det är svårt att hitta billiga resor enligt dina specifikationer;
1. Det är så tätt inpå i tiden.
2. Det är novemberlov för många skolor.

Hittar du resor för 3000 danska kr/person så är det ett riktigt bra pris. Jag skulle gissa på ca det dubbla. För att hitta billigare resor måste man komma runt att det är novemberlov. Att åka från Danmark kan vara en riktigt bra idé, då de inte har lov samma vecka. Välj i så fall en dansk resebyrå (de svenska är dyrare denna vecka). Men ev. kanske ni skulle kunna ta ledigt någon dag veckan innan eller veckan efter och åka då? Då kan det vara lättare att få ner priset, även om jag som sagt tror att det blir svårt. Glöm inte att skriva upp i kalendern att boka 2012 års resa minst ett halvår innan ;)

Lycka till i jakten!
/Jakob


Charlotte frÄgar:

Hej, jag och min nyblvine man ska Äka pÄ smekmÄnad i november hade vi tÀnkt (Àr rÀtt flexibla med tiden, men vi ska ha med vÄr son som fyller 2 i december och vi har mÀrkt att de Àr billigare att ha med han innan han fyller) Jag kan tÀnka mig Thailand, vi har hittat flygbiljetter för ca 5000:- per person. Men min man Àr lite mer Àventyrslysten och tycker thailand har blivit försvenskat. Finns de nÄgot annat stÀlle man kan Äka till? Jag tÀnkte att man kanske kunde flyga frÄn Thailand och vara i Vietnam. Men gÀrna andra förslag. Min man vill till Sydafrika, men de kÀnns för dyrt. De ska Àven funka att ha med sig en tvÄÄring:) Brasilien kanske? Kom med förslag som inte Àr fööör dyra :)

Hej!

5000 kr till Thailand tycker jag låter som ett bra pris. Genom att luffa runt lite (och kanske även åka över till Vietnam, som du nämde) går det att få äventyr även i Svenskarnas nya Mallorca. Eventuellt kanske ni skulle kunna ta flyget till Bali från Thailand? (Kolla airasia.com för bra priser)

Alternativa destinationer finns ju i hela världen. Transibiriska järnvägen till Kina kostar inte skjortan, resor till Sydafrika ligger på runt 7500 kr, eller flyga till Nya Zeeland och åka runt med en husbil (dock en ganska dyr resa)? Hur som helst tror jag att det är bra om ni bokar så fort som möjligt om ni inte vill förlita er på sista-minuten-marknaden.

Lycka till!

/Jakob


Maja frÄgar:

Hej! Jag o min sambo ska imorgon Ă„ka pĂ„ en hĂ€rlig efterlĂ€ngtad semster till Kroatien. Vi har bara ett problem, det Ă€r sĂ„ att vi bokade flyget dit (hittade en för 2000 kr för oss bĂ€gge) och tĂ€nkte att lika billigt kan vi hitta i Augusti ocksĂ„, men nĂ€r vi Ă€r inne och kikar mĂ€rker vi att det inte alls Ă€r sĂ„! TĂ€nkte kolla med dig om du har nĂ„gra bra tips? Är det bĂ€st och billigast att kanske boka pĂ„ flygplatsen? eller blir det kanske billigare i Augusti? Min o min sambos budget Ă€r inte den högsta och vi vill gĂ€rna inte betala mer Ă€n 3000 för en hemresa, Ă€r det möjligt? Tack pĂ„ förhand! BĂ€sta hĂ€lsningar / Maja

Hej Maja,
Så här i efterhand kan man bara konstatera att ni skulle bokat hemresan samtidigt. Reguljära flygpriser går i princip alltid upp i pris ju närmare resedatumet man kommer. Men visst är det möjligt att hitta en resa för två från Kroatien till Sverige (Stockholm) för runt 3000 kr. Använd vår sökfunktion ovan och sök mellan Pula - Stockholm (3/8 & 10/8) eller Dubrovnik - Stockholm (tisdagar, torsdagar och söndagar).

Blir det panik så kan ni även jämföra med att flyg från Venedig till Sverige (mest fördelaktigt om ni är i norra Kroatien). Är ni under 25 är interrailkortet ett alternativ, läs mer om det på sj.se.

Lycka till!

Jakob


jan-Bertil Persson frÄgar:

Jag skulle gÀrna vilja ha tips pÄ billiga flygresor med all inclusive.

Hej,
När det gäller All Inlusive så gäller det generellt att man får vad man betalar för. Ett billigt hotell (med få stjärnor) har en lägre nivå på mat och dryck än ett dyrare. Här följer ändå några tips på andra faktorer som kan få ner priset:

  • Land - Länder som Egypten, Turkiet och Kroatien är oftast billigare.
  • Tid - Att resa i maj, september och andra halvan av januari är exempelvis billigare än under skolloven.
  • Sista minuten - Ibland går det att hitta riktigt bra priser på All inclusive på sista minuten.

Tänk också på att det ofta blir billigare eller i alla fall lika billigt att välja bort all inclusive. Leta istället upp billiga (och mkt mysigare) restauranger där lokalbefolkningen äter. Då får du också ut en helt annan upplevelse av din resa, men det är bara vad jag tycker :)

Lycka till!
Jakob


hellen frÄgar:

Hej hej... Jag vill Äka nÄgot spÀnnande afrikanskt land eller i Sydamerika i 2-3 veckor nÄgon gÄng under vintern med en killkompis. Har du tips för nÄgot spÀnnande land som Àr billigt?

I norra Afrika finns flera turistorter som är relativt billiga att resa till (Egypten, Tunisien, Marocko, m.m.). Men jag gissar att du vill längre söderut? I så fall är Sydafrika, Kenya och Zanzibar. Även Madagaskar kan vara intressant att titta på men där är priserna högre. När det gäller Sydamerika så ligger prisnivån betydligt lägre än i Europa. De vanligaste länderna att turista i där är Brasilien, Venezuela och Argentina. Om vi jämför Sydafrika med Sydamerika så anser jag att Syamerika är bättre anppassat för att backpacka runt i. Men jag tycker att du ska surfa runt lite på nätet och se om du hittar ett land eller område som väcker ditt/ert intresse.

Lycka till!
/Jakob


Patricia frÄgar:

Hej! jag tÀnkte resa till sydamerika i januari nÀsta Är och tÀnkte resa till t.ex. Argentina, Venezuela, Equador och Brasilien. Hur gÄr man tillvÀga med att boka flyg mellan de olika lÀnderna? Vilken ordning rekommenderar du att jag Äker? Det kanske Àr omöjliga frÄgor att svara pÄ men jag skulle bli jÀtteglad över bara nÄgot svar :)

Hej Patricia!
Många frågor men jag ska försöka besvara dem alla lite kort. Angående att ta sig runt så beror det helt på vilken budget du har och hur du vill uppleva Sydamerika. Eftersom att det är en stor kontinent skulle jag råda dig att flyga vissa längre sträckor, men samtidigt ge rådet att försöka åka buss där det går. Det finns bekväma bussar och dessa ger dig en möjlighet att möta nya människor och få tips från deras resor. Eftersom att flygresan till Europa är billigast om du reser till och från samma stad så skulle jag nog boka en resa till Brasilien. Till Rio de Janeiro finns det tex relativt billiga flygresor. Fördelen med Brasilien är att det ligger relativt centralt på kontinenten och därför är lätt att nå från de övriga länderna du tänkt resa till.

Boka flyg kan du göra hemifrån Sverige om du vill, antingen via Svenska resebyråer (som du kan jämföra priser hos via Resebokningen), eller direkt hos de Sydamerikanska flygbolagen. Ett lågprisflygbolag som är baserat i Brasilien är GOL, ta gärna en titt hos dem.

Lycka till med din resa!

Mvh,
Jakob


Gunilla Grybb frÄgar:

Hej. Jag tÀnkte Äka till Prag frÄn Stockholm i augusti för att fira en vÀninna som fyller 50. Kan du ge tips pÄ billig semester - lÄngweekresa - hotell och dylikt? Tack pÄ förhand!

Hej Gunilla!

Prag är en jättefin stad, så du gör rätt i att stanna ett par extra nätter och besöka staden. När det gäller flygbiljetter så är tipset att boka i god tid (senast i maj) för att få dem billiga. Nu är det svårt för mig att ge tips om hotell när jag inte vet din budget, men ett prisvärt bra alternativ till hotell är Residence Retezova som har prisvärda studios och lägenheter i gamla stan. Då kan du laga lite egna måltider och få ner kostnaden på det sättet. Hotell kan också vara bra att boka i tid medan det finns "boka tidigt erbjudanden". Alternativt vänta tills kort tid inpå och hoppas att många hotell har tomma rum de sänkar priset på  (men det kan lika gärna vara tvärt om, och då går priserna upp). Hos Booking.com har många hotell också fri avbokning, dvs att du kan boka ett hotell nu och sen boka av det om du senare hittar något bättre.

Hoppas du får en trevlig resa!
Jakob


dilek frÄgar:

Hejsan! Jag skulle vilja hitta den billigaste resan i juli mÄnad i tvÄ veckor till antalya Àr 2 vuxna och 2 barn (5 och 7 Är). Jag tÀnkte boka hotellet medan det Àr billigt men hittar inget billigt flyg (helst under 7 tusen för alla fyra), finns det tror du. mvh/Dilek

Hej Dilek!
Juli månad är högsässong för resor till Turkiet, så det är svårt att hitta billiga resor. Prova att söka flygstolar hos charterbolagen också. Annars tycker jag att runt 8000 kr för 4 flygstolar tur och retur till Antalya låter rätt så billigt, blir ca 2000 kr per person.

Mvh
Jakob


matilda frÄgar:

Hej! Jag ska till hösten Äka med volontÀrresor till galapagosöarna med en kompis. Vi tÀnkte sen passa pÄ att resa runt lite i Sydamerika ocksÄ, till Peru och Brasilien bl.a. Hur fÄr man ihop det hÀr pÄ billigaste sÀtt?

Hej Matilda,

Sydamerika är generellt sätt en billig kontinent att luffa runt i. Eftersom att du nämner hela länder, och det skulle krävas en hel lista med tips för att täcka upp allt, så skulle jag rekommendera er att köpa boken South America on a Shoestring från Lonelyplanet. Där går det att få bra och mer specifika tips om hur ni fixar ihop en billig resa. Mitt största tips annars blir att försöka hitta en långfärdsseglare som ska mellan Galapagosöarna och fastlandet. Blir säkert en mer intressant upplevelse än att ta flyget. Tyvärr är det fler som ska åt andra hållet (dvs. som seglar från Sydamerikas fastland till Galapagosöarna). Googla på paying crew galapagos så hittar ni mer information om det. Går säkert också bra att traska ner till en välbesökt långfärdsseglarhamn och snacka med lite folk.

Lycka till med planeringen och själva resan!
Jakob


Stefan frÄgar:

Hej! Jag vill Äka till Spanien (nÄgon stad med strÀnder) och vill ha tips pÄ hur jag billigast tar mig dit

Ryanair flyger från Stockholm Skavsta till både Allicante, Malaga och Barcelona (Girona). Alla tre städer är perfekta utgångspunkter för att ta sig till mindre strandorter. Det kan du göra med såväl buss som tåg. Vill du åka runt längs kusten rekomenderas annars en hyrbil, som inte alls brukar kosta så mycket i Spanien.

Trevlig resa!
/Jakob


Fatima Rosendahl frÄgar:

Jag vill ha tips pÄ en resa med billigt hotell och flyg för fyra personer. GÀrna med fina strÀnder och varmt vatten.

Hej Fatima!

Vill man komma undan billigt på sommaren skulle jag rekomendera dig att kolla på vart lågprisflyget tar dig. Samtidigt kan det vara bra att se på var det är billigt att turista. Jag skulle rekomendera dig att kolla på Kroatien och Spanien dit det går både lågprisflyg och finns fina stränder. Ryanair flyger tex. från Stockholm till Zadar i Kroatien, samt till Girona, Alicante och Malaga i Spanien. När det gäller boende så finns det billiga hotell i och runt dessa orter på Booking.com. Kolla bilderna och andra gästers omdömmen innan ni bestämmer er.

Trevlig resa!


Anna frÄgar:

Hej, gud vilken fin sida. Jag vill ha resetips om vackra Albanien?? Hur tar man sig billigast dit? Mvh Anna

Hej Anna,

Albanien är inte det lättaste stället att ta sig till billigt. Med flyg får du räkna med mellan 3000-4000 kr som billigast för en flygbiljett t/r. Ett alternativ är att hitta en lågprisflygbiljett med Ryanair från Sverige till Milano, Rom, Rimini eller Treviso (Venedig). Därifrån kan du åka med BelleAir för under tusenlappen t/r. På detta sätt går det med lite letande att komma till Tirana för under 2000 kr t/r. Samtidigt får du möjligheten att besöka underbara Italien.

Mvh
Jakob


robin frÄgar:

Hejsan! Jag tÀnkte Äka till usa i mitten pÄ augusti nÀsta Är nÀr Àr det bÀst att boka resan och hitta billiga flygbiljetter?

Hej Robin!
När det gäller vanligt reguljärflyg (ej lågprisflyg) så gäller det att boka i god tid. De billigaste resorna hittar du ca ett halvår innan avgång men det går ofta att boka billigt redan innan dess. Men vänta inte till bara någon månad innan avresa eftersom att prisernadå oftast är betydligt dyrare då.

Mvh
Jakob


Anna frÄgar:

Hej! Vi Àr tvÄ familjer som vill Äka till Vietnam sommaren 2011. Kan du ge oss nÄgra tips?

Hej,

För att få en så billig resa som möjligt rekomenderar jag er att boka flygbiljetter i tid, minst ett halvår innan är bra. Ibland kan reguljärbiljetter vara ganska dyra till Vietnam. Mitt tips är att jämföra med att boka reguljärt från Sverige till Bangkok (alt. Kuala Lumpur) och sen boka biljetter med lågprisflygbolaget Air Asia vidare till Vietnam. Tänk dock på att ha god tid (gärna ett dygn minst) vid bytet i Bangkok, samt att kolla så att reseförsäkringen betalar ut nya biljetter vid "förseningar av allmänt transportmedel".

Lycka till!
Jakob