Charter

Här hittar du billiga charterresor till många destinationer, inklusive några av våra mest populära resmål. Att resa med charter innebär att du, och dina nära och kära, reser och bor till bästa möjliga pris.

Om charterresor

En charterresa är inte detsamma som en paketresa. När du bokar en charterresa så ingår både flygresa och boende på destinationen, och för det mesta även transfer från flygplatsen till hotellet. Ibland ingår även mat och dryck i priset, något som kallas för ”all inclusive”, eller på svenska – allt ingår. Att resa med charter brukar vara billigt och enkelt eftersom och resenären själv slipper boka boende och resa separat. Inte sällan hyr en resebyrå ett helt flygplan eller hela hotell för att pressa priserna ytterligare. Ofta arrangerar också resebyrån olika roliga aktiviteter på semesterorten.

Så väljer du charterresa

Att boka en charterresa är mycket enkelt eftersom man bokar en komplett resa. Det viktigaste är att hitta ett resmål som är passande och välja en bra tid att resa på. Vissa destinationer passar bättre för sol och bad och andra för historia och kultur, men många erbjuder båda delarna. När du valt destination, försök att välja en tid som passar. Tänk på att vissa soliga resmål ofta kan vara stekheta under mitten av sommaren. När du valt resmål och bestämt en ungefärlig tidpunkt är det bara att hitta den billigaste resan här på Resebokningen.

Sista-minuten

Priserna på charterresor är i allmänhet mycket bra, men man kan göra ett riktigt klipp om man väljer en sista-minuten resa istället för att boka långt i förväg. Fördelen med att resa i sista-minuten är att priserna kan bli mycket låga, eftersom det finns ett fåtal obokade platser kvar som resebyråerna vill fylla. Nackdelen är att man inte kan planera långt i förväg och utbudet av destinationer är begränsat. Sista-minuten passar dock utmärkt för den flexible och prismedvetne resenären, som kan åka så snart som redan inom någon eller några veckor, och inte har ett bestämt resmål.

Bra tips inför resan

För att kunna erbjuda lägsta möjliga pris är boendet ofta ospecificerat – det betyder att man inte själv kan välja exakt var man vill bo. Boendet tilldelas efter var utrymme finns, och ibland efter önskemål. Ibland blir också restiden något längre. Läs alltid igenom vad som gäller för just den resa du är intresserad av innan du bokar.

För resenärer som endast bokar flygresan, eller som bokat boende men inte trivs med det tilldelade hotellet, kan det vara en god idé att titta på Booking.com som erbjuder billiga och bra boenden.