Det finns gott om yogaresor

Det är viktigt att ta hand om sig och det gäller det fysiska såväl som det mentala. Det är nog precis därför som det har blivit så populärt att utöva yoga. Det blandar en fysisk påfrestning, som anpassas efter möjlighet, men lägger också stor vikt på den mentala aspekten för att må bra. Yogan i sig själv är flera tusen år gammal och det finns en uppsjö av olika vägar att gå inom yogan. Inom Sverige är det inte fullt så gammalt dock och det är först på senare tid som det verkligen har blivit populärt och antalet utövare blir bara fler och fler. Det gör även att sätten på vilka folk vill utöva yoga på varieras. Det går att resa och utöva yoga samtidigt. Allt för att din hälsa ska var så bra som möjligt och att ta hand om din hälsa är den bästa present du kan ge dig själv.

Yogaresor

Yogaresor för hela kroppen

Att åka på semester och bara ligga i en solstol är för vissa det absolut bästa sättet att koppla av. För många andra så är det mer önskvärt att vara aktiv i någon form och att då utöva yoga på en ny plats är en fantastisk möjlighet till att få nya intryck. Det finns flera olika sorters yoga- och hälsoresor där det bland annat är möjligt att åka i grupp tillsammans med en ledare som tar hand om gruppen hela veckan och har den övergripande kollen på det mesta. Det är ett bra sätt att verkligen bara kunna fokusera på att utöva yoga och se till att må så bra som möjligt. Det är oftast väldigt socialt utanför yogan och det finns goda chanser till att träffa likasinnade och skapa vänskapsband. Det finns både inrikes- och utrikes yogaresor, allt för att passa så många som möjligt.

För de som inte vill åka i grupp så går det också att åka på yoga-retreats runt om i världen och stanna där så länge som man vill. Att resa själv kan vara ett väldigt bra sätt att tvinga sig själv utanför sin ”comfort-zone” och utvecklas som människa.

Inte bara yoga

De flesta, om inte alla, av dessa resor skulle bäst beskrivas som ett paket av att både inkludera yoga men också andra hälsoaspekter. Det handlar ofta om att komma ner i varv, äta nyttigt och gott och få mycket vila och sömn. Allt sådant som kan vara svårt att få till hemma i den stressiga vardagen. Tanken är att du ska kunna glömma bort all stress och bara fokusera på yoga eller någon annan aktivitet.

För att boka den perfekta yoga- och hälsoresan så tänk igenom vad som skulle passa dig bäst. Hur lång behöver resan vara och hur lång vill du att den ska vara? Vill du komma till ett nytt ställe eller har du redan hittat platsen där du trivs bäst? Vill du åka själv eller med en grupp. Det enda som är säkert är att du kommer aldrig ångra att du tog hand om dig själv och åkte iväg på en hälsoresa.

Lämna en kommentar