Vinterfestival i Östersund

För tredje gången kommer nu staden Östersund att arrangera Vinterfestivalen, det gör dem i samband med SM-veckan och det ska firas tio dagar i sträck. Vill du göra något annorlunda i vinter? Då rekommenderar jag verkligen en tripp till Vinterfestivalen år 2012.

Festivalen går av stapeln den 27 januari och pågår till den 5 februari, en fest i tio dagar med massor av spännande saker för både stora och små. Det är verkligen en kontrastrik festival där kyla och mörker möter värme och ljus. Det kommer att bjudas på storslagna ljusinstallationer, sportevenemang, kultur och nöje. På dagtid kommer du att kunna njuta av häftiga vintersportevenemang och massor av roliga aktiviteter. Fram mot kvällen spelas det teater, filmer och konserter. Denna annorlunda och härliga festival innehåller så mycket som nästan 100 olika programpunkter.

Första gången man anordnade Vinterfestivalen i Östersund var år 2008, sedan gjorde man det igen 2010 och nu är det alltså dags för 2012 års festival. På Stortorget kommer du att kunna uppleva ett riktigt regnbågsslott som fullkomligt skimrar av ljus, inspirerat av islamsk arkitektur och gotiska katedraler. Men det är bara en av alla spektakulära upplevelser som festivalen bjuder på. Dessutom kommer staden att bli helt banbrytande då den första kabelparken på snö kommer att invigas bara några hundra meter från stadens centrum. Ja Vinterfestivalen i Östersund erbjuder allt och lite till, från skridskoåkning och lokalproducerad mat till stjärnskådning, konserter och kaukning.

För att vara säker på att du inte missar något och åker dit ”rätt” dagar, om du inte vill stanna hela festivalen, rekommenderar vi att du kikar på programmet på hemsidan.

Lämna en kommentar