Vandrarhem och boende på Gotland

Vandrarhem och boende på Gotland

Vandrarhem och boende på Gotland – Sveriges största ö har något att erbjuda för alla. Det är en fantastiskt vacker ö som erbjuder fina cykelstigar, härliga stränder och en otroligt vacker stad i Visby. På sommaren så blommar Visby med rosor i alla dess slag och gamla staden tillsammans med ringmuren gör att det känns som att det är en annan tidsålder. Mitt inne i Visby ligger även ruiner från forntiden och det går att lära sig om Gotland och Sveriges historia bara genom att vandra runt på de vackra gatorna. Även utanför Visby är Gotland magiskt vackert. Uppe i norr har du till exempel Ingemar Bergmans Fårö som du enkelt kommer till med en färja och som erbjuder storslagen natur. Att befinna sig på en ö ger en härlig känsla av att vara frånkopplad från resten av landet och det kan vara därför det är så lugnande att befinna sig på Gotland. Ska du lägga din semester där så kommer här några tips på olika boenden på Gotland.

Booking.com

Lummelunda Hostel & Cottages

Lummelundagrottan är en välbesökt grotta som ger en inblick i hur vår planet ser ut under jord. Hela området är ett naturreservat och det är enbart 20 minuter ifrån Visby. På detta boende så kommer ni att bli erbjudna stugor som antingen har eget badrum eller som delar med andra. Alla stugor har kylskåp, matplats, mikrovågsugn och det finns ett delat sällskapsrum där alla gäster kan vara. Kör ni bil finns det gratis parkering på området och det finns goda möjligheter till att vandra och fiska.

Visby Logi & Vandrarhem i Visby

Hela staden Visby är med på UNESCOS världsarvslista. Det är bland annat för de ruiner som vi pratade om i inledningen av denna artikel. Du bör stanna några dagar i Visby och då är detta boende ett perfekt ställe för familjen eller paret. Det är väldigt centralt och det finns ett gemensamt kök med matplats och en stor trädgård där ni kan sitta och äta eller bara ta det lugnt. Bland det kändaste från Gotland är politikerveckan Almedalsveckan som försiggår i en park i Visby och denna park, Almedalsparken, ligger bara ett stenkast från detta boende.

STF Hostel Visby/Rävhagen i Visby

Vill du ha ett lite lugnare boende så kan du boka detta som ligger en bit utanför Visby. Det är bara 4 kilometer så det är enkelt att ta sig in till staden men ändå tillräckligt långt bort för att det ska vara lugnt och skönt när du kommer hem på kvällen efter att ha varit ute hela dagen. Här kan du hyra cyklar så att du enkelt kan komma in till staden eller till en strand i närheten. Boendet erbjuder utöver detta ett TV-rum och grillplats. Du får välja om du vill dela kök eller dela med andra. Det kan vara trevligt att träffa andra på sin semester men ibland vill man bara ta det lugnt så det är helt upp till dig. Bara 6 kilometer bort ligger Gustaviks naturreservat som är perfekt att besöka med cykel en härlig sommardag.

Lämna en kommentar