Välja chartersemester för barnfamiljen! 

Att resa med barn innebär en hel del extra planering med allt ifrån resmål, till aktiviteter för barnen. Att välja chartersemester för barnfamiljen är därför många gånger att rekommendera, då många paketresor är specifikt anpassade med barnklubbar och långgrunda sandstränder perfekta för barn. Vad bör du tänka på innan resan och hur väljer du det bästa resmålet för familjen? 

Resmål som är barnvänliga 

Det finns en mängd resmål i världen som är barnvänliga, men charterbolagen har några destinationer i topp när det kommer till att resa med barn. Mallorca, Kreta och barnvänliga destinationer i Turkiet kan du nästan hitta hos alla researrangörer med charter. Detta då resmålen ofta är prisvänliga, du har garanterade soltimmar och grunda sandstränder som passar perfekt för barnfamiljen.  

Många hotell på dessa orter har även möjlighet till all inclusive för de familjer som helst av allt inte vill behöva lämna hotellområdet under semestern. Har du lite äldre barn är det en god idé att boka hotell i anslutning till spännande aktiviteter som exempelvis vattenland med vattenrutschbanor.  

All inclusive eller inte  

Många barnfamiljer föredrar att boka en all inclusive upplevelse när de reser med barn. Detta då du har tillgång till obegränsad mat och dryck under hela vistelsen. Det gör bland annat att barnen snabbt kan få mat via hotellets buffé och hinner därför inte bli rastlösa då det kan ta sin tid att få in maten på restaurang. Dessutom så kan ni enkelt byta mat ifall barnen inte tycker om det som serveras.  

En annan fördel med all inclusive är att du kan ha god koll på ekonomin på semestern och hur mycket ni spenderar. Att resa med barn är definitivt inte billigt, men med allt inkluderat så kan era barn ofta även avnjuta glass och andra snacks för barn på hotellområdet. 

Andra boendemöjligheter 

Du behöver självklart inte boka en all inclusive resa om du istället föredrar att hitta nya mysiga restauranger att äta på varje dag eller vill ha möjligheten att laga mat på ert boende. Här kan ni välja mellan vanligt hotell eller hotellägenhet. Det är ofta smart att boka hotellägenhet med barn, då du får ett gott utrustat kök där du kan förbereda allt ifrån välling till mat direkt på boendet.  

Strand och poolområde  

Hur poolområdet ser ut och hur nära ni har till en sandstrand är ofta några av de viktigaste faktorerna för en barnfamilj när man ska välja hotell och resa. Även om 1-2 kilometer inte låter så långt i teorin så kan det vara otroligt jobbigt för en småbarnsfamilj att promenera upp och ned till stranden med stekande sol över sig. Att därför boka ett hotell i nära anslutning till en barnanpassad sandstrand kan underlätta otroligt mycket under resan och göra er vistelse mer bekväm. 

Poolområdet bör självklart ha en barnpool då det är där ni antagligen kommer spendera den större delen av dagarna. Om poolen även har någon liten aktivitet eller en badlek för barn är även detta ett stort plus.  

Aktiviteter för barn 

Att barn har mycket att upptäcka och göra på semestern är A och O för en lugn stund för föräldrar. Många charterhotell har därför tillgängliga barnklubbar där både barnpassning och pyssel erbjuds till barnen. Här kan barnen måla, rita och skapa tillsammans med hotellets andra barn och är det exempelvis ett skandinaviskt hotell är det lätt för dina barn att hitta nya kompisar på semestern.  

Andra aktiviteter och underhållning som många charterhotell erbjuder är maskotar, barnshower och lek-och vattenland. På kvällarna anordnas det även minidisco för de mindre barnen. För större barn brukar det finnas någon form av fritidsrum där man kan lyssna på musik, spela spel och utöva olika sporter.  

Lämna en kommentar