Så här väljer du bästa poolen för dig

Inlägget görs i samarbete med Poolgiganten.se

Med värmen kommer också behovet av att svalka sig under dagen med ett dopp. Men alla har inte turen att vara bosatt nära en sjö, hav eller annan badplats. Dessutom är det inte alltid man har varken tid eller ork att faktiskt ta sig utanför huset. Har du plats för en pool i trädgården, så kan du nyttja de varma sommardagarna till fullo, vara mer produktiv och även ha möjlighet att bjuda in dina nära och kära till ett uppskattat poolparty under årets varmaste sommarkvällar.

Så här väljer du bästa poolen för dig

Men hur väljer man den bästa poolen och vad ska man tänka på för att poolen ska vara både skräddarsydd och enkel att rengöra?

Hur stor trädgård har du?

Det första du måste ha i åtanke är såklart hur stor plats i trädgården du har att undvara. Hitta ett poolföretag som kan hjälpa dig att hitta rätt pool, för din trädgård och som även kan besikta din trädgård för att säkerställa att marken och trädgården är lämpad för en pool. Detta kommer att avgöra markant, vilken typ av pool som passar, samt om du kan gräva ner poolen eller istället behöver kika på en pool ovan mark.

Poolgiganten erbjuder ett brett sortiment av olika typer av poolar och har även kunnig personal som kan hjälpa dig att göra det allra bästa valet för dig och din trädgård.  

Rengöring av poolen

Underhåll av poolen är också det mycket viktigt. När du väl har investerat i en pool, vill du att den ska hålla så länge som möjligt och även vara fräsch att bada i. Om du måste spendera tid för att rengöra poolen innan du kan använda den, finns det en stor risk för att du faktiskt inte kommer att nyttja poolen så mycket som du kanske har planerat.

Men det finns några saker som du kan göra för att spara rejält med tid på att rengöra poolen och som dessutom gör så att poolen håller sig renare längre. En viktig investering är att du köper till ett överdrag, tak eller lock till poolen. Detta minskar risken för att löv, smuts och damm hamnar i vattnet när den inte används.

Du måste också säkerställa att temperaturen är optimal och att vattnet har ett balanserat PH-värde, för att poolen ska vara säker att bada i. Genom att underhålla poolen ofta, kan du bada i klart vatten och verkligen njuta av de varma dagarna på året.

Lämna en kommentar