Vad är ett SMS-lån?

Inlägget presenteras i samarbete med Alltomsmslan.se

Vad är ett SMS-lån?

Det kan ibland inträffa att pengarna inte räcker till i slutet av månaden, eller man behöver göra en investering som kan bidra till att öka intäkterna och balansera ut ekonomin. För dessa tillfällen kan ett SMS-lån, vara en smart lösning.  

Men för att lånet ska vara förmånligt och ekonomiskt hållbart, är det viktigt att du även funderar igenom lånet och säkerställer att lånet kan betalas tillbaka inom en snar framtid.  

SMS-lån är en snabb och mycket effektiv låneform, men har på grund av detta även en högre ränta. Detta innebär att lånet bör kunna betalas tillbaka snabbt för att du inte ska hamna i en skuldfälla med räntor som växer sig allt större. Så vad ska du tänka på när du tecknar ett SMS-lån för att kunna teckna ett bättre och mer förmånligt avtal? 

Vad skiljer ett SMS-lån från övriga låneformer? 

SMS-lån är tänkt att vara en snabb låneform, där du får summan utbetalad och där avtalet sedan har en ganska kort återbetalningstid. Detta gör att du måste planera lånet och säkerställa att du faktiskt kommer att få in pengar inom en snar framtid, så att lånet kan betalas tillbaka.  

Kanske behöver du en liten extra summa att röra dig med innan lönen kommer eller bilen plötsligt går sönder och du inte har ett sparkapital tillgängligt att ta av för stunden. Oavsett vilken anledning du har, så är det viktigt att du är införstådd med vad denna låneform innebär för dig ekonomiskt. 

Vad som skiljer SMS-lån från andra låneformer allra mest är räntan och återbetalningstiden. Hos vissa bolag kan räntan för ett SMS-lån vara flera hundra procent. Detta kan göra att summan av lånet snabbt tickar på och låneberget kan växa sig högt, på väldigt kort tid.  

Vad ska man tänka på vid valet av SMS-lån?  

Innan du tecknar något avtal är det viktigt att du jämför olika lånebolag, för att kunna teckna ett lån som har bättre villkor och lägre avgifter. Hur stor ränta och avgifter som tillkommer, kan variera kraftigt mellan olika bolag. Att du spenderar lite extra tid på att jämföra olika aktörer, kan därför i det långa loppet spara dig en ganska stor summa pengar.  

Men att teckna ett SMS-lån handlar inte bara om att ansöka och sedan få pengarna utbetalda. Det finns inga aktörer som inte har några som helst krav, eller bolag som har SMS-lån som beviljar alla. Men däremot finns det flera lånebolag som inte ställer särskilt höga krav från dig som låntagare. 

Dessa hemsidor är ett bra val för dig som har dålig kreditupplysning eller som har redan tidigare lån i bagaget.  På www.alltomsmslan.se, kan du läsa om vilka lånebolag som inte använder sig av UC. Där kan du även snabbt och smidigt jämföra olika aktörers avgifter, avtal och räntesatser för att kunna hitta det allra bästa valet för dig.  

Innan du tecknar avtal, säkerställ att lånet inte kommer att försätta dig i en svår ekonomisk situation och handla smart!  

Lämna en kommentar