Upptäck Stockholm

Inlägget görs i samarbete med Gustavsbergs Taxi

Vår huvudstad har så mycket att erbjuda och oavsett vilken typ av aktivitet man uppskattar att utföra och letar efter så kommer Stockholm garanterat att kunna leverera.

Även om Stockholm är ganska utspritt och har många förorter, är det också en stad som är väl sammanknuten med både tunnelbana, tåg och busslinjer. Dessutom är det väldigt enkelt att ta sig överallt med Gustavsbergs Taxi. Så vilka olika aktiviteter finns idag att göra och vad kan man upptäcka i Stockholm?

Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är ett perfekt resmål, oavsett om du vill ha en mer stilla aktivitet på havet, ligga på strand och sola dig eller upptäcka naturen och vandra. Skärgården är både vacker och fridfull, vilket är varför den lämpar sig ypperligt för mängder av olika personer och sällskap.

Aktiviteterna här är många och framförallt under årets något varmare månader så är det här trångt med både turister och boenden. Dessutom finns det både guidade båtturer och trevliga hotell, restauranger och barer som du kan boka in dig på. Här lever du ett gott liv och kan koppla av!

Fina teatrar i centrala delen

Precis som många storstäder så är även Stockholm känt och uppskattat för sina teatrar och pjäser. Med ett gediget utbud av både stora och små tillhåll, så kan du som älskar kultur aldrig bli mätt på vad du ska ägna kvällen åt.

Särskilt uppskattat är Dramaten om du letar efter teateruppsättningar. Men utöver detta kan du även boka flera olika konserter, musikaler eller pjäser på Göta Lejon, Södra Teatern, Vasateatern, Kungliga Operahuset eller Chinateatern för att bara nämna några. Kika på vad för föreställningar som går nu, för att boka in dig på din favorit!

Gediget utbud av restauranger och barer

Många väljer också att besöka Stockholm tack vare sitt mycket stora utbud av matställen och barer att gå till. Oavsett vilken typ av mat man är sugen på, så kommer du garanterat att kunna hitta ett mysigt och passande ställe.

Basera valet av matställe på vart hotellet ligger och glöm heller inte att upptäcka mer av Stockholm till fots. Med recensioner online kan du även jämföra olika matställen och hitta ett val som passar dig och ditt resesällskap perfekt. Kanske det är dags att testa på maträtter som du aldrig har provat förut?

Besök en trevlig park

När man har spenderat större delen av dagen på NK eller något annat köpcentrum, så kan det vara trevligt att gå till en park och få in lite mer natur på resan. Mitt i Stockholm hitta du berömda parker som bland annat Humlegården, Eriksbergsparken eller Kungsträdgården.

Köp med lite härlig fika och njut av den fina omgivningen som kan ge dig ny energi för att fortsätta shoppingturen. Om du har planerat in en resa till huvudstaden som hoppas vi att du med denna artikel har fått lite inspiration om vad du kan göra när du väl är där!

Lämna en kommentar