Träningsresor

Träningsresor

Ungefär 70 % av alla svenskar tränar på något sätt för att hålla sig i form. De vanligaste träningsformerna är gång och styrketräning tätt följt av löpning på 3:e plats. I och med att den genomsnittliga svensken tränar så pass mycket och ofta så visar det sig också på hur vi väljer att spendera vår semester. Många väljer en aktiv semester istället för att ligga vid ett hotell en hel vecka. Det finns många aktörer som erbjuder träningsresor där du kan kombinera din träning med att upptäcka nya landskap och samtidigt få tid att slappna av.

Många har fått upp ögonen för en aktiv semester

Det många tänker på när de hör en aktiv semester är kanske cykelsemester eller att åka upp i fjällen och vandra. Det är det många av oss som gör och uppskattar och det finns fantastiska leder både i Sverige och utomlands att ta del av. I den svenska fjällvärlden finns det stugor att hyra för den som inte vill bära runt på all sin packning eller så går det utmärkt att tälta och göra all sin mat själv. Det finns inte mycket som är mer lugnande än att göra upp en eld bredvid en bäck och tillaga mat på stormkök efter en lång dags vandring för att därefter lägga sig i tältet med en god bok.

Även för de som hellre cyklar finns det gott om fina leder i Sverige och det är enkelt att navigera med hjälp av cykelkartor eller cykelleder. Fördelen med cykel är att det är relativt enkelt att packa med ganska mycket packning och det är inga problem att få med både tält, mat, vatten och kläder för en riktigt lång tur. Det finns gott om människor som bland annat har cyklat genom hela Sverige eller till och med runt om i världen. För de som inte är lika bekväma i sadeln går det att cykla runt Gotland tillexempel vilket är något tusentals svenskar har gjort.

Löparresor blir allt vanligare

I och med att löpning har blivit mer och mer populärt i Sverige så ökar också intresset för att springa lopp. Antalet lopp har också blivit fler och med fler deltagare än förut. Löpning är också fantastiskt på det sättet att det är ett ypperligt sätt att få se nya vidder. Det finns flera företag som erbjuder löparresor där de erbjuder att löpa i grupp på något nytt ställe och på det sättet uppleva ny natur och kanske ett nytt land. Dessa resor kommer i många olika utgåvor och går att finna för de som är relativa nybörjare till de som är riktigt vältränade och ser det mer som ett träningsläger. Det är också fantastiskt att kombinera ett lopp med turism. Varför inte åka till en ny stad eller land för att där springa ett maraton och efter loppet ta några extra dagar att utforska ditt resmål? Det går att göra både arrangerat av företag eller ensam med vänner.

Tänk lite annorlunda kring din semester. Du behöver inte bli försoffad och ligga i poolen hela dagarna, om du inte vill såklart, utan du kan kombinera semester med din bästa träningsform!

Lämna en kommentar