Topp 5 populära resmål i Thailand

Topp 5 populära resmål i Thailand – De flesta har sin dröm om att åka till Thailand, och den innehåller oftast äventyr, kritvita stränder och underbar matkultur. Det fantastiska är att Thailand absolut levererar på alla dessa punkter. Men var ska man åka? Thailand är fullspäckad med spännande resmål. Här ger vi dig våra 5 favoriter av  de mest populära resmålen i Thailand!

Topp 5 populära resmål i Thailand

1. Krabi

Om du frågar någon vilken ö som är Thailands vackraste, kommer du säker få massvis med olika öar till svar. Men Krabi kommer utan tvekan komma upp flera gånger. Ja, Krabi anses av många vara en av Thailands vackraste öar.

Krabiprovinsen har skärgårdsliknande landskap med magiskt höga klippformationer. Den stora turistorten är Ao Nang som ger massor av möjligheter för shopping och restauranger. Från Ao Nang kan du dessutom ta en båt till Railay Beach. Railay Beach levererar klart blått vatten, vita paradisstränder, men också klättring. Perfekt för både dig som vill ligga på en strand och slappa, och för dig som är i Thailand för att äventyra!

2. Ko Phi Phi

I Krabi ligger också Ko Phi Phi, som förtjänar en rubrik för sig. Detta då Ko Phi Phi tveklöst är en av Thailands mest populära resmål. Den är paradisön nummer ett. Det är endast Phi Phi Don som är bebodd, vilket ger fantastiska möjligheter att utforska de omgivande öarna under dagsturer.

På Monkey Beach har aporna rent av tagit över. Stranden där du kan vandra bland och mata aporna har blivit ett omtyckt utflyktsmål i Ko Phi Phi. Du kan hyra egen kajak och paddla dit från Loh Dalum Bay, eller åka dit via en anordnad tur.

3. Ko Tao

Om du gärna vill prova på dykning medan du är i Thailand är Ko Tao ett populärt val för många. Ön är ett paradis för dykning, med många dykskolor och färgrika korallrev. Vattnet är också kristallklart och beskrivs av flera som Thailands klaraste vatten.

Även om dykning inte är din grej, behöver du inte nödvändigtvis säga nej till Ko Tao. Ön har nämligen lugna och mysiga sandstränder och en riktigt avslappnad atmosfär. Underbart för dig som vill njuta av en kritvit strand och grönt och frodigt landskap. Ön är formad som en sköldpadda och Ko Tao betyder ungefär “Sköldpaddsön”.

4. Bangkok

Även om du åkte till Thailand just för strändernas skull, bör du inte missa några av Thailands städer. Ett stopp i huvudstaden Bangkok är ett givet om du vill uppleva thailändsk kultur. Du hittar en hög puls i staden och härlig matkultur vid varje hörn. Det finns dessutom flera shoppingcenter att shoppa loss vid – för att hitta den perfekta outfiten innan du åker ut till öarna.

Missa inte Grand Palace, som är den största sevärdheten i staden. Relativt nära Bangkok kan du också hitta några av de förtrollande flytande marknaderna. För att besöka en flytande marknad kommer du att behöva gå upp tidigt. Men om du lyckas dra dig ur sängen i tid kommer du få uppleva shopping och matkultur på ett helt nytt sätt.

5. Ayutthaya

Få en glimt av vad Thailand varit i sitt storslagna förflutna. I den historiska staden Ayutthaya hittar du ruiner från tiden då den var den viktigaste staden i Thailand. Turister kan vandra relativt fritt kring ruinerna av gamla palats och tempel.

Området är idag en historisk park som världsarvsklassifierats av UNESCO. Dessutom ligger den uråldriga staden endast en timme norr om Bangkok, vilket gör det lätt att åka hit över dagen. En ikon för Ayutthaya är det överväxta buddhahuvudet bakom Mahathat-templet. Missa inte det!

Lämna en kommentar