Tips: Att göra på Sverige-semestern i sommar

Tips: Att göra på Sverige-semestern i sommar

Semestertiderna närmar sig och många har fått upp ögonen för hemester – att utforska omgivningarna där vi kommer från istället för att åka utomlands. Sverige är som vackrast på sommaren, och det finns ett stort utbud av aktiviteter att sysselsätta sig med. Här får du tips på aktiviteter till sommarens dagar.

Funderar du på saker att göra i sommar? Passa på att utforska Sverige och hitta på något roligt under semestern eller en ledig helg. Sommaren är ett utmärkt tillfälle att testa på nya aktiviteter, utomhus när det är fint väder och inomhus på regniga dagar.

Köp ett presentkort på upplevelser

Upplevelser blir ännu bättre tillsammans! Här får du tips på aktiveter som passar bra att göra i sommar. Med ett presentkort hos Happy-day kan du ta med någon du tycker om på en av de aktiviteterna som vi listar, för att skapa härliga minnen tillsammans.

Tips på aktiviteter i Sverige

På sommaren är vi många som vill spendera så mycket tid som möjligt utomhus för att njuta av den härliga årstiden och hur vacker naturen är. Cykelsemester, vandring, picknick och äta mat ute, bada och sola, spela golf… Det finns mycket att välja på, oavsett om du är ute efter äventyr eller avslappning!

Paddla kajak i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård på sommaren är något alldeles speciellt. Här kan du slappna av på riktigt, och lämna storstadens höga puls för en stund.

Paddla kajak till en av öarna, bada, och ät gott. Njut av naturen med det glittrande vattnet, de lummiga skärgårdsöarna, fågelsången och solnedgångar.

Testa vindsurfing

Ja, det går att vindsurfa i Sverige! Gillar du havet och tycker att vindsurfing ser coolt ut, så passa på att prova på det i sommar. En instruktör lär dig allt från grunden och du får ge dig ut i vattnet med en surfbräda och segel. Häftigt!

Åk på en båtutflykt

Sverige har fantastiska vatten, både i form av havet, skärgårdar, sjöar och Göta kanal. På sommaren är vi många som vill vara nära det glittrande blå. Ta med familjen eller vänner ut på en mysig utflykt med båt. Det finns fina turer i till exempel Göteborg, Stockholm och Malmö, såväl som i många andra skärgårdar och på Göta kanal.

Gå på älgsafari

Man behöver inte åka utomlands för att hitta imponerande vilda djur. Sverige är känt för sina älgar, men har du någonsin sett skogens konung på nära håll? Både barn och vuxna brukar bli fascinerade av de stora djuren på ett av de älgsafarin som finns i Sverige, där djuren vistas i sin naturliga miljö.

Spendera helgen på ett lyxigt hotell

När unnade du dig senast en paus från vardagen hemma? Att åka iväg med någon till ett hotell, checka in och leva lyx-liv över en helg är den perfekta energiåterhämtningen.

Ni får äta god frukost, sova i mjuka lakan och bli omhändertagna – vissa hotell erbjuder massage och spa. Utforska en ny stad, eller välj en herrgårdsmiljö närmare naturen, valet är ditt!

Lämna en kommentar