Storstadsweekend

Nu är det dags att boka en resa till storstaden New York, dollar är låg och det finns massor av billiga resor.

Fler och fler väljer en storstadsweekend i New York, vilket kanske inte är så konstigt, dollarn har sällan varit så låg som nu och fler och fler lågprisbolag flyger dit. För de flesta verkar det handla om shopping, tillexempel så är teknikprylarna betydligt billigare ”over there”. Du kan bland annat köpa en Ipad för så mycket som tusenlappen billigare än här hemma. Andra saker som lockar är märkeskläder, framförallt jeans är väldigt mycket billigare där än här. Så när du packar inför höstens city-weekend, se till att packa lätt så att du får plats med alla godsaker.

Men det finns mer att göra i New York än bara shopping såklart, njut av alla sevärdheter som Central Park och Empire state building med mera. Dessutom finner du några av världens absolut bästa restauranger här. I New York kan du dansa till Billie Holiday en onsdagsnatt tillsammans med celebriteter, varför inte dricka en gulddrink? Här finns kort sagt allt, om du kan tänka dig det så finns det, det gäller bara att hitta. Man kan gå på barer med sandstränder på golvet, gå på riktiga upplevelseställen eller bara ta det lugnt med en öl på en sportsbar.

Det finns ett enormt urval av klubbar, restauranger, barer och matställen dygnet runt, oavsett om du är ute efter kitsch, sunkigt eller ren lyx så finns det tillgängligt. Man skulle kunna säga så här om det är så att du har kort tid på dig för att upptäcka. Vill du ha lyx så bege dig till inneställena i Meatpacking district och på Upper East Side. Om du vill ha mer alternativa ställen och hipsterställen så häng på festen i Brooklyn och East Village. Om du inte orkar vara så petig och det är första gången i stan så finns det något som passar alla på Lower East Side.

Tänk på att New York är en stad som ständigt förändras, det kommer nytt och gammalt rivs hela tiden. Som det ska vara i en riktig storstad med puls, hitta dina egna guldkorn och framförallt, njut av att vara i en riktig storstad som inte längre är så dyr för oss svenskar.

Lämna en kommentar