Sportlov på skidor – Våra bästa skidresmål i Europa!

Om du inte kan få nog av skidåkning finns det inte bara flera populära skidresmål i Sverige som du kan boka in över vintersäsongen. Vill du resa lite längre kan du också kika på en destination i Europa som bjuder på varierade backar och även underhållande afterski. Vi listar våra bästa skidresmål i Europa som är mycket populära att resa till! 

1. Meribel – Frankrike 

I Frankrike hittar du det mycket populära skidresmålet Meribel. Här kan du utmanas med varierande backar och en fantastisk skidåkning.  

I sitt utbud har de både backar som passar dig med mer erfarenhet, men också mindre branta för dig som precis börjat åka utför. Om du också uppskattar allting omkring skidåkningen och letar efter en plats med en riktigt bra afterski är Meribel ett måste att besöka. Här får du ut mer av din skidåkning och har därmed blivit ett mycket populärt val för många skidsugna svenskar. 

2. Stranda – Norge 

Om du inte vill ta med familjen alltför långt från svenska gränsen är Stranda i Norge ett mycket bra val. Detta är kanske inte Europas populäraste skidresmål men har helt magiska vyer som slår det mesta.  

Ett särskilt bra val är det för dig som älskar att åka offpist. Stranda ligger cirka en timme från Ålesund och är därmed relativt enkelt att ta sig till. När du befinner dig högst upp i backarna kan du njuta av den vackra utsikten över några av Norges fjordar och bergskedjor. 

3. Murren – Schweiz 

I de schweiziska alperna har du denna mycket populära skidort som erbjuder goda förutsättningar till bra skidåkning. Om du är ett James Bond fan har du också kunnat se delar av Murren i filmen “I hennes majestäts hemliga tjänst”.  

Men en annan sak som gör detta skidresmål så uppskattat är den pittoreska by som du också har möjlighet att spendera dagarna i. Här kan du koppla av, umgås med dina nära och kära och även utmana dig själv i det varierade utbudet av backar. Här finns både möjlighet att åka slalom, offpist eller touring. 

4. Cortina – Italien 

Italiens skidresmål Cortina är ett bra val både för dig som gillar att åka utför och även om du föredrar att åka längdskidor. Detta är Italiens äldsta skidort och har därmed haft stora möjligheter att växa till den skidort den är idag. Cortina har också världens absolut största liftsystem med hela 464 litar.  

Här bjuds du på 1 180 kilometer och piststräckor som är uppdelat i 12 dalgångar. Du har därmed möjlighet att anpassa skidåkningen efter din erfarenhet. En annan fördel är såklart också att Cortina är en mycket vacker skidort med riktigt fina vyer. 

5. Val Thorens – Frankrike 

I Frankrike har du också en annan utmärkande skidort som står ut från mängden. Detta är Val Thorens som är särskilt uppskattat eftersom det ligger så högt beläget. År 2014 tog de också hem pris som världens bästa skidort av flera olika anledningar. Skidorten sträcker sig brett och långt och är nästan snösäker året om. Detta ger dig en säkrare skidåkning även om du gillar att åka offpist.  

6. Obergurgl – Österrike 

Slutligen vill vi också nämna denna pärla i Österrike. Obergurgl är en högt belägen skidort som har en riktigt bra afterski som fortsätter långt in på småtimmarna. Detta gör detta skidresmål särskilt populär bland den yngre generationen. Men här har man också säkerställt att det finns backar som har en svårighetsgrad som passar alla åldrar. Att åka hit passar därför hela familjen, då utbutet är så pass varierat.

Lämna en kommentar