Sista minuten-resor

Sista minuten-resor

Det är alltid svårt att veta när och vart man ska boka en resa. Speciellt i dessa virustider som vi lever i nu är det extra svårt att planera en semester. Ett land som man har planerat at besöka kan bara någon vecka senare ha stängt ner. Då är det bra att det finns sista minuten-resor att boka. Sista minuten är till för dig som vet att du vill resa men det spelar inte så stor roll vart du reser. För många är det en extra spänning att inte veta förrän väldigt nära inpå avresa var man kommer att spendera sin semester.

Flera fördelar med sista minuten

Det finns många bra saker med att ta en semester sista minuten. Den redan nämnda extra spänningen är en av dem men det brukar även vara billigare att flyga sista minuten för att resebolaget vill fylla ut sina platser. Resebolagen har ofta kontrakt med hotell på turistorter och ett visst antal rum. Flygbolaget får betala för dessa rum oavsett om någon bor i dem eller inte och därför kan det vara värt att fylla ut både rum och flyg med sista minuten-resenärer. Du kommer antagligen att komma till ett ställe du inte hade tänkt på annars. Vi tenderar att resa dit vi har rest förut eller som vi har hört gott om men med sista minuten kan du bli tvingad att se något helt nytt. Vanligtvis räknas det som sista minuten om det är mindre än en vecka kvar till avresa.

Du kan då behöva välja om du är beredd att bo ospecificerat eller inte. Ospecificerat betyder att du inte kommer att veta var du ska bo någonstans förrän du är på plats. I vanliga fall så väljer du boende hemifrån och kan lugnt gå igenom om du vill ha pool etc. men inte med ospecificerat. Då är det bara slumpvis och flygbolaget kommer att placera dig där de har plats. Vanligtvis så har resebolag någon form av lägsta standard så du kommer inte att behöva bo i vad som helst utan det kommer att vara ett bra hotell som ger semesterkänsla.

Det är relativt vanligt att man hör berättelser om folk som har fått väldigt fina hotell på sin sista minuten för en spottstyver mot vad det skulle ha kostat egentligen. Åker du sista minuten kan du ha sådan tur att du får en fantastisk resa. Eller så kommer du ”bara” få en bra resa. Det kommer garanterat öka spänningen att låta slumpen avgöra vart du ska åka.

Lämna en kommentar