Sevärt på Lanzarote – saker att göra en dag i solen!

Lanzarote, en pärla i Atlanten och en del av Kanarieöarna är känt för sina vackra stränder, underbara vingårdar, unika vulkanoformade landskap och konstverk av den berömda konstnären César Manrique.

Denna pittoreska ö med över 300 soliga dagar per år erbjuder mer än bara strandturer. Här är en lista över saker du kan göra på ön och vad som är sevärt på Lanzarote!

1. Utforska Timanfayas Nationalpark

Lanzarote är känd för sitt vulkaniska landskap och det mest spektakulära exemplet är Timanfayas Nationalpark. Parken, som är uppkallad efter en av de mest aktiva vulkanerna på Lanzarote erbjuder besökare en chans att uppleva det råa och naturliga skönhet av öns geologi.

2. Bada vid Playa Blanca

Playa Blanca, en idyllisk badort i södra Lanzarote erbjuder fantastisk sandstrand och ett brett utbud av fritidsaktiviteter. Detta är den perfekta platsen att koppla av och njuta av solen.

3. Se lavatunneln Cueva de los Verdes

En av Lanzarotes mest populära turistattraktioner, Cueva de los Verdes är en 7 kilometer lång lavatunnel som skapades för 20 000 år sedan när en vulkan utbröt på ön. Tunneln är öppen för besök och här kan du uppleva en fantastisk mix av geologi och konst.

4. Känn historiens vingslag på Castillo de San Jose

För de som är intresserade av historiska platser är ett besök på Castillo de San Jose ett måste. Byggnaden, som byggdes på 1700-talet erbjuder blickar över Arrecife, Lanzarotes huvudstad och här kan du ta en hel del fina foton över ön.

5. Upplev vingårdarna i La Geria

För de älskare av vin och vill uppleva en annorlunda vinprovning bjuder vingårdarna i La Geria på en unik upplevelse. Vinodlingarna här är planterade i skyddade hål i vulkaniska askan, vilket ger vinerna en distinkt och läcker smak.

6. Smaka på det lokala köket

Ingen resa till Kanarieöarna skulle vara komplett utan att prova det lokala köket. Gastronomiälskare kommer att njuta av Lanzarotes matkultur, särskilt dess fisk och skaldjursrätter som självklart ska njutas med en lokal vinflaska.

7. Hyr cykel och utforska ön

Med sina pittoreska landskap och det behagliga vädret är Lanzarote det perfekta stället att cykla på. Du kan hyra en cykel och utforska kusten eller inre landsbygden, och upptäcka platser på ön du kanske inte annars skulle hittat.

Slutord

Oavsett vad du är intresserad av har Lanzarote något att erbjuda alla. Vare sig du vill koppla av på stranden, utforska spännande geologiska landmärken eller bara njuta av lokal mat och dryck finns det alltid något att göra på denna fantastiska ö!

Vanliga frågor

Vad är det bästa sättet att resa runt på Lanzarote?

Det bästa sättet att resa runt på Lanzarote är att hyra en bil. Det ger dig frihet att utforska öns olika sevärdheter och platser i din egen takt. Men om du inte vill köra runt ön kan du använda lokalbussarna som även är ett ekonomiskt alternativ.

Hur är vädret på Lanzarote?

Lanzarote har ett subtropiskt klimat med milda temperaturer året runt. Sommarmånaderna är varma och torra med genomsnittliga temperaturer på 25-30 grader Celsius. Vintertid är temperaturen behaglig och ligger vanligtvis runt 20 grader Celsius. Ön får mycket solsken, men det kan vara lite blåsigt på grund av dess geografiska läge.

Vad finns det för boendemöjligheter på Lanzarote?

Lanzarote erbjuder ett brett utbud av boendemöjligheter för olika budgetar och preferenser. Du kan hitta allt från lyxiga hotell och villor till enklare lägenheter och vandrarhem. Det är bäst att boka boende i förväg, särskilt under högsäsongen.

Vilka är de bästa stränderna att besöka på Lanzarote?

Lanzarote har många vackra stränder att njuta av. Populära stränder inkluderar Playa Papagayo som är en länga av orörda stränder med kristallklart vatten och Playa de Famara, en lång sandstrand som är populär bland surfare. Costa Teguise och Puerto del Carmen har också fina stränder att utforska.

Vad är det bästa området att bo på för att utforska Lanzarote?

Om du vill utforska olika delar av Lanzarote rekommenderas det att bo i Puerto del Carmen eller Costa Teguise. Båda dessa områden har ett stort utbud av boende, restauranger och nöjesliv. Dessutom har de bra anslutningar till andra delar av ön.

Vad är den bästa tiden att besöka Lanzarote?

Lanzarote är ett populärt resmål året runt på grund av sitt behagliga klimat. Hög- och lågsäsongen skiljer sig lite när det gäller priser och folkmängd. Högsäsongen sträcker sig från december till februari, då många reser till Lanzarote för att undkomma kylan i sina hemländer.

För en mer avslappnad upplevelse är det bäst att besöka under våren eller hösten, när vädret fortfarande är varmt och turisterna inte är lika många.

Vad är det bästa sättet att nå Lanzarote?

Det enklaste sättet att nå Lanzarote är att flyga till Lanzarotes internationella flygplats Arrecife. Det finns regelbundna flygningar från många europeiska städer. Från flygplatsen kan du hyra en bil eller ta en buss för att nå din slutdestination på ön.

Vilka andra sevärdheter finns på Lanzarote?

Det finns många sevärdheter att besöka på Lanzarote. Några exempel inkluderar Jameos del Agua, ytterligare underjordisk lavatunnel som omvandlats till en konstnärlig plats, och Mirador del Rio, en utsiktsplats som erbjuder fantastisk utsikt över La Graciosa-ön. Du kan också besöka den förtrollade kaktusträdgården och det imponerande konstmuseet Fundación César Manrique.

Finns det utflyktsmöjligheter från Lanzarote till närliggande öar?

Ja, det finns utflyktsmöjligheter från Lanzarote till närliggande öar som Fuerteventura och La Graciosa. Du kan ta en båttur från Lanzarote till dessa öar och utforska deras vackra stränder och landskap. Det är en fantastisk möjlighet att upptäcka mer av Kanarieöarna.

Lämna en kommentar