Topp 5 sevärdheter på Gran Canaria

Kanarieöarna är en spansk ögrupp som består av hela 13 olika öar. Gran Canaria, eller Karnarieöarna, är den tredje största och en av de populäraste att besöka. Här finns det allt möjligt att göra, från trevliga badstränder till historiska platser och utkiksplatser. Kort sagt finns det någonting för alla. Men vilka är favoriterna bland turister? Här har vi valt att lista Gran Canarias topp sevärdheter.

5. Angry Birds Activity Park

Känner du till mobilspelet Angry Birds? På Gran Canaria finns den enda nöjesparken inom södra Europa som har fått tillstånd att använda spelets namn. Det här är en nöjespark som vänder sig mer till barn, den uppmuntrar nämligen yngre till att röra på sig via en underhållning och motionsblandning.

Nöjesparken har ett flertal områden där det är möjligt att hoppa, leka samt utforska. Det finns volleyboll-, basket- och fotbollsplaner. Trots att många aktiviteter riktar sig till barn betyder det inte att alla vuxna kommer vara uttråkad. Det finns något för både vuxna och små. Det finns en gokart-bana för alla som gillar racing, studsmattor, sparkcykelramper samt ett område där det är möjligt att utöva parkour för alla akrobater. Det finns även ett område där du kan spela en typ av Angry Birds. Det finns luftkanoner du kan skjuta gummibollar med mot små grisar, precis som du gör i originalspelet.

4. Las Canteras

På fjärde plats kommer en utmärkt plats för alla som älskar sol, bad och strand. Las Canteras är en vacker sandstrand som ligger vid Las Palmas på Gran Canaria. Denna plats är lika populär bland invånarna som för turister. Stranden är hela 3 kilometer lång samt skyddas av La Barra, vilket är ett naturligt rev. Stranden är tillgänglighetsanpassad och det finns både omklädningsrum, duschar samt parkering i området. När solen går ner är det en fantastisk upplevelse att få se hur huvudgatan tänds upp och nattlivet börjar dra igång.

3. Cocodrilo Park

På den sydöstra delen av Gran Canaria ligger Cocodrilo Park. Den här reptildjurparken bjuder bland annat på en fantastisk krokodilföreställning där du kan få se djuren matas. Du kan även få klappa krokodilungar om du så önskar. Syftet med krokodilföreställningen är främst att förklarar djurens vanor.

Det sägs finnas runt 300 nilkrokodiler i parken, en av de största sägs vara 5 meter lång. Det finns dock även en hel del andra djur du kan se när du besöker Cocodrilo Park. Det finns kronhjortar, tigrar, papegojor och ormar. Papegojorna har dessutom en föreställning du kan titta på. Det finns även ett antal apor. Dessa kan du mata med frukterna som finns att köpa i den tillgängliga restaurangen.

2. Cueva Pintada – Den målade grottan

Är du intresserad av historia får du inte missa att besöka denna arkeologiska park. Cueva Pintada de Gáldar är en landsgård där du kan lära dig en hel del om ön historia. Lantgården byggdes av ursprungsbefolkningen och genom att gå igenom den förhistoriska byn kommer du nå en grotta med gamla målningar. Dessa grottmålningar hjälper till att ta dig tillbaks i tiden.

Detta är beskrivet som ett museum och genom att gå en guidad tur kommer du få veta hur området bevarats samt dess hemligheter. Runt grottmålningarna finns det en glaskupol som innebär att du kan gå nära dessa utan att de skadas.

1. Nublo landsbygdspark

Gillar du naturen måste du besöka det största naturområdet på Gran Canaria, Nublo landsbygdspark. Det går flera vägar till parken på öns västra och norra del. Ett flertal av vägarna går till rastplatser, utsiktsplatser, campingplatser, stränder, trevliga byar och till platser där du kan övernatta i en lantlig miljö. Det finns kort sagt lite allt möjligt inom detta område att se och besöka. Vill du titta på fina utsikter är detta möjligt, vill du prova populära sötsaker är även detta möjligt. Hela parken har en storlek på mer än 26 tusen hektar och det finns runt 30 samhällen.

Lämna en kommentar