Schatzalp Hotel i Davos – känt från SVTs Hotell Romantik!

Davos är känt för sin pittoreska skönhet, sitt överflöd av vinteraktiviteter och sin högklassiga gästvänlighet. Bland dessa juveler i Alperna sticker Schatzalp Hotel ut som en unik destination, inte minst för sin koppling till den populära svenska tv-serien Hotell Romantik som sänt strålkastarljuset på denna historiska byggnad och dess omgivningar.

Hotell Schatzalp är inte bara en vinteridyll utan även en kulturhistorisk institution med en spännande historia och charm som lockar besökare från hela världen!

Historia och arkitektur av Schatzalp Hotel

Hotellet byggdes ursprungligen som ett sanatorium på 1900-talets början och snart omvandlades det till ett hotell som snabbt blev en favorit bland den europeiska eliten. Med sin jugendstil och grandiosa aura är Schatzalp en arkitektonisk pärla som tydligt visar tidsperiodens tilltro till framsteg och hälsa i kombination med en kärlek till naturen och skönheten i bergslandskapet.

Schatzalp Hotel är beläget uppe på en solterrass ovanför Davos och erbjuder en överväldigande utsikt över de schweiziska Alperna. Dess läge är inte bara visuellt slående utan bidrar också till känslan av att vara borta från vardagens stress och stim, vilket ger en sann känsla av återhämtning.

TV-serien Hotell Romantik

SVTs Hotell Romantik introducerade Schatzalp Hotel till en bredare skandinavisk publik. Serien, som har spelats in på plats, följer med när par får chansen att återuppliva sina relationer i romantikens och äventyrets tecken.

Med hotellets nostalgiska charm och ståtliga miljöer är det lätt att förstå varför producenterna valde just denna plats för att fånga seriens romantiska anda. Införlivandet av Schatzalp i Hotell Romantik har inte bara fört intresse och nyfikenhet till hotellet utan har också belyst Davos som en omtyckt destination för kärlek, avkoppling och njutning.

Aktiviteter och fritid på Schatzalp

Schatzalp erbjuder en mängd aktiviteter året om, från skidåkning i Alperna och snöskovandring under vintern till vandring och mountainbiking under de varmare månaderna. Vintertid förvandlas backarna runt hotellet till några av de bästa skidåkningsterrängerna i Schweiz, medan sommaren lockar med sitt nätverk av vandringsleder som sprider sig genom de omgivande alpina ängarna och skogarna.

För de som föredrar en lugnare semester finns det möjlighet att njuta av hotellets spa-anläggningar, läsa en bok i biblioteket eller bara ta in den lugnande atmosfären på terrassen med utsikt över bergstopparna.

Mat och dryck på Schatzalp Hotel

Schatzalp är inte bara känt för sitt läge och sin historia utan även för sin kulinariska excellens. Hotellet stoltserar med flera restauranger och barer som serverar en mängd lokala och internationella rätter.

Köksmästarna använder sig av färska, säsongsmässiga ingredienser för att skapa gourmetmåltider som kompletterar den alpina upplevelsen. För de som önskar en traditionell smak finns det schweiziska specialiteter, och för äventyrliga matälskare finns möjligheten att prova innovativa rätter.

Vinlistan är omfattande, med ett urval av viner från Schweiz och hela världen, noggrant utvalda för att passa de kulinariska kreationerna och för att tillgodose de mest krävande vinälskarnas önskemål.

Schatzalp Hotel och hållbar turism

Schatzalp Hotel är inte bara en plats för avkoppling och njutning, det är också en föregångare inom hållbarhet och miljövänliga initiativ. Hotellet arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan och bevarar den naturliga skönheten i sitt alpina läge.

Energieffektivitet, vattenbesparing och minskning av avfall är bara några av de områden där hotellet sätter standarden för andra att följa efter. Detta engagemang för hållbarhet sträcker sig även till köket, där kockarna prioriterar lokala och hållbart producerade råvaror. Gästerna kan känna sig nöjda med att deras vistelse bidrar positivt till lokalsamhället och den omgivande naturen.

Hotellupplevelsen på Schatzalp

Från det ögonblick gästerna anländer till Schatzalp upplever de en service och gästvänlighet som är imponerande. Personalen är hängiven till att försäkra att varje besökare får en minnesvärd vistelse. Rummen och sviterna är individuellt designade för att återspegla hotellets karaktär och historia, och de flesta erbjuder enastående utsikter över bergen.

Schatzalp erbjuder också en rad paket och specialerbjudanden under hela året, från romantiska helger till en mängd olika aktivitetsbaserade paket. Kundanpassningen och upplevelsen står alltid i centrum, vilket säkerställer en anpassad semester som uppfyller varje gästs förväntningar.

Boka din vistelse på Schatzalp Hotel

En vistelse på Schatzalp Hotel är en otrolig upplevelse som inte går att finna på många platser i världen. Den historiska känslan, den praktfulla naturen och den omtänksamma servicen bidrar till en känsla av exklusivitet och frid. Oavsett om du är ute efter en romantisk getaway, en aktiv semester eller bara en paus från det dagliga livet, erbjuder Schatzalp Hotel en oförglömlig vistelse.

Att boka din vistelse är enkelt och kan göras på flera hemsidor online, där du också kan hitta mer information om tillgängliga rum, paket och säsongsspecifika erbjudanden. Tveka inte att kontakta hotellet direkt för personlig service och för att anpassa din resa till dina egna unika behov och önskemål.

Hotell Schatzalp i Davos är definitivt en destination väl värd ett besök, oavsett årstid. Med sin rika historia, överväldigande natursköna läge och som hem för tv-serien Hotell Romantik är det en plats som fortsätter att förkroppsliga nutida romantik och traditionell charm.

Lämna en kommentar