Så hittar du den bästa sista minuten-resan! 

Är du på jakt efter den bästa sista minuten-resan, men vet inte vart du ska börja leta? Att bläddra bland hundratals hemsidor kan kännas överväldigande, speciellt när du inte vet exakt vad du letar efter. För att göra din sökning efter sista minuten-resor mer effektiv har vi listat våra bästa knep för att hitta bra erbjudanden på sista minuten-resor! 

Vad påverkar priser på sista minuten-resor? 

Sista minuten-resor är egentligen ett lite missvisande begrepp då det inte innebär att det endast gäller resor som kommer ske dagen därpå. Istället är det restplatser som resebyråerna inte lyckats sälja tidigare och som därför erbjuds till ett bättre pris. Sista minuten-resor går ofta till populära charterländer som exempelvis Spanien, Grekland och Turkiet, men har på senare år även inkluderat resor till Egypten, Malta och Bulgarien. 

Någonting som påverkar priserna för sista-minuten resor är både när du letar efter biljetter och hur bra sommaren hittills har varit i Sverige. Under högsäsong kommer sista minuten-resor automatiskt kosta mer, och om sommaren regnat bort är efterfrågan på utomlandsresor högre, vilket även påverkar priserna på sista minuten-resor. 

När vill du åka? 

Om du kan vara flexibel med dina datum har du större chanser att hitta riktigt bra priser. De bästa priserna brukar i regel gå att hitta med avresedatum mitt i veckan. Har du spanat in en resa och har turen att vara flexibel med datum kan det löna sig att ha lite is i magen och vänta in tills att du är nära avresedagen och boka några dagar innan avresedatum för riktigt bra erbjudanden.  

Att även åka utanför högösäsong och undvika de allra populäraste resmålen ger dig större chans att komma riktigt billigt undan. Skollov och storhelger är även de tider på året då biljetterna är dyrare så om du har möjlighet, åk gärna veckan innan eller efter ett skollov. 

Jämför flera hemsidor 

Att söka på rätt och ett effektivt sätt ger dig fler fördelar och gör att du snabbare kan hitta en passande sista minuten-resa. Använd dig gärna av större plattformar för sista minuten-resor och filtrera ned till avresedatum och pris om du inte har någon specifik preferens kring vart du vill åka för att hitta de billigaste resorna just nu.  

Att flyga från större flygplatser ger dig även möjligheten till billigare resor då researrangörerna lättare kan disponera flyg där, så om du har möjlighet att ta dig till en större flygplats utan problem kan du tjäna in en hel del.  

Prenumerera på nyhetsbrev 

Att prenumerera på nyhetsbrev från charterbolag är ett annat sätt att få upp ögonen för billiga sista minuten-resor, då ett flertal resebyråer annonserar ut resorna hos dem först. En del charterbolag har dessutom förmåner för sina prenumeranter att en gång i veckan skicka ut billiga resor med ett begränsat antal platser, så är du först till kvarn har du mycket att vinna. 

Välj ospecifierat boende 

Var inte rädd för att boka en resa med ospecifierat boende. Tidigare sågs det som ganska riskabelt att boka en resa utan att veta vilket hotell man skulle hamna på, men den största delen av ospecifierade boenden har god standard och skiljer sig inte mot ett specifierat boende då deras hotellutbud mestadels är detsamma.

Chansen att hamna på ett hotell som finns utskrivet på bolagets hemsida är därmed hög, så gillar du deras generella utbud bör du inte bli besviken väl på plats.    

Köp endast flygbiljett 

Om du har kikat efter boende själv och hittat ett passande hotell till ett bra pris och endast behöver ta dig till resmålet kan det löna sig att enbart boka en flygstol bland sista minuten-resor.

Det är lätt att filtrera för endast flygstol på olika sökmotorer för sista minuten-resor för att hitta de bästa flygbiljetterna som är tillgängliga. Det ger dig mer valfrihet om boendet är någonting du vill kunna välja själv.  

Lämna en kommentar