Så förbereder du dig inför långresan

Det har knappast undgått någon att dagens flygresenärer möts av en del utmaningar på vägen till sin destination. Inte minst på flygplatser som Arlanda. Press och media har verkligen inte snålat på känslan av katastrof i sina rubriker. Ändå kommer faktiskt de allra flesta Arlanda-resenärer iväg på sina efterlängtade semestrar. Om än lite försenade.

Det finns all anledning att vara utvilad och förberedd innan du beger dig iväg till Arlandas check-in, säkerhetskontroller, gater och bagageband. Inte minst om du reser tillsammans med hela din familj, och ni dessutom har barn med. Att påbörja resan till Arlanda samma dag som en flight kan vara mer än många familjer mäktar med. Som tur är kan en natt på något av de hotell Arlanda erbjuder vara en bra lösning.

Utsövda, mätta och glada efter en natt på hotell

Särskilt när det gäller resmål långt bort, som till exempel Kingston, Jamaica, kan det vara klokt att kliva på planet i så bra form som möjligt. Kan ni beskriva samtliga era familjemedlemmar som “utsövda, mätta och glada” har ni mycket vunnet. Tänk också på att förbereda er på eventuell jetlag. Fundera över vilken flight som är bäst, och om ni behöver ändra era sovrutiner några nätter innan.

Ett hotellrum på Arlanda kan mycket väl vara en bra hjälp på vägen. En skön säng, en god frukost – och möjligheten att anpassa ut- och incheckning efter er flight och dygnsrytmen i er nya tidszon. För stressade föräldrar kan det också vara ett bra sätt att skapa lite andrum mellan jobbstress och hushållssysslor i hemmet och de nya äventyr som väntar på semestern.

Håll er uppdaterade om reseinformation från UD och media

För att undvika onödiga besvär inför resan, är det också viktigt att du och din familj håller er uppdaterade kring Utrikesdepartementets reseinformation. Detta har alltid varit viktigt när man rest till lite oroligare platser i världen, men i och med Covid 19-pandemin har det blivit en essentiell del av allt resande utomlands. Du kan lätt hitta sådan information på UD:s hemsida, men det kan också vara bra att hålla dig uppdaterad i nyhetsmedia. Om du inte hittar något om ditt resmål på UD:s hemsida, kan du vara trygg med att det inte ska vara några problem med att åka iväg.

Du bör också vara noggrann med att ge ditt flygbolag och ditt hotell rätt kontaktuppgifter till dig, så att du lätt kan nås om något angående din resa skulle ändras. Det kan vara värt att direkt ta kontakt med till exempel hotellet på ditt resmål så fort du märker att din resa av någon anledning skulle bli försenad. Då kan du vara säker på att de håller ditt rum, även om du behöver checka in senare än beräknat.

Njut av hotell och resmål – en bra semester är värd väntan på Arlanda

Det är som sagt en lite orolig tid att resa i just nu, oavsett om man med “oro” menar oro för sjukdom eller oro för att väskan kommer bort i bagagehanteringen vid flygets layover på Heathrow. Men det är värt att komma ihåg att en riktigt bra semester på ett magiskt resmål är ett minne för livet, och värt allt besvär som kan leda upp till den.

Är du och din familj bara rätt förberedda inför er långresa, kommer ert glada humör inte rubbas ens av en extra natt på hotellet på Arlanda på grund av en försenad flight. Sky City har mycket att erbjuda – och det är sannerligen inte problemfritt att resa inrikes med SJ:s tåg heller, som Aftonbladet flitigt rapporterat om under sommaren 2022.

Lämna en kommentar