Resguide Dublin

Resguide Dublin

Dublin är Irlands huvudstad och ett populärt resmål för många som uppskattar god mat, dryck och fantastiska vyer. Men utöver detta erbjuder Dublin en uppsjö av sevärdheter och arkitektur som måste ses.  

I denna artikel listar vi några av Dublins spännande sevärdheter, som du absolut inte får missa på din resa!

1. Kilmainham Gaol

På listan av sevärdheter som måste besökas, finner du alltid Dublins berömda fängelse Kilmainham Gaol. Fängelset brukades mellan åren 1796 till 1924 och genom att boka in en guidad tur, tas du tillbaka till hur fängelset användes och hur fångarna hade det under sin vistelse där. Detta blir ett djupdyk ner i Dublins historia!

 2. Gunniess Storhouse

Ingenting förknippas lika mycket med Irland och även Dublin, som landets berömda öl Gunniess. För att du ska kunna bevittna produktionen och lära dig mer om detta mästerverk, erbjuds guidade turer där du får lära dig allting som kan tänkas om Gunniess som öl och varumärke. Om du uppskattar mörk öl, så är detta besök ett måste. Efter turen kan du även njuta av en öl eller två i någon av byggnadens pubar.

3. Temple Bar

Temple Bar är kanske världens mest kända pubgator. Om du är sugen på en kall goding, så kommer detta vara en sevärdhet som helt klart bör besökas.

På gatan trängs pubar och fantastiska restauranger om vartannat. Detta gör att du oavsett smak, kommer att hitta ett tillhåll som passar dig perfekt. Under dagen trängs både turister och lokalbefolkningen på Temple Bar, samtidigt som det under kvällen omvandlas till en plats som anordnar mer festliga tillställningar.

4. Saint Patrick’s Cathedral

Ett besök i Irlands huvudstad Dublin, blir inte komplett utan att du besöker stadens berömda kyrka Saint Patrick’s Cathedral. Kyrkan byggdes år 1191 och har genomgått en del förändringar sedan den byggdes. Trots detta kan du bevittna fantastisk arkitektur och ta del av Irlands historia. Idag används katedralen för flera uppmärksammande publika event.

5. Book of Kells

På Trinity Collage bibliotek kan du ta del av det fantastiska Book of Kells. Denna bok är cirka 1200 år gammal och skrevs av munkar som var bosatta på ön Iona. Detta är en viktig del av Irlands historia och du tar dig enkelt till biblioteket, eftersom Trinity Collage ligger mitt i staden. Själva biblioteket är en sevärdhet i sig och är dekorerad med utmärkande konst och böcker i mängder.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dublin

Lämna en kommentar