Hur fungerar ett resekort?

Inlägget görs i samarbeter med Payup.se

Idag är det väldigt många bolag som erbjuder olika typer av resekort särskilt inriktade till personer som reser mycket eller som letar efter ett väldigt säkert betalningssätt när man befinner sig i utlandet. Men utöver att vara en säker betalningsmetod så kommer ett resekort även att ge dig flera andra reseförmåner. Så hur fungerar då ett resekort och hur ansöker man om detta?

Vad är ett resekort?

Ett resekort är en form av kreditkort som du kan toppa upp och använda när du reser. Den allra största fördelen är att du kan betala på ett säkrare sätt i jämförelse med ett vanligt bankkort som är lättare att hacka. Resekortet kan även kombineras med ett resekonto online där du kan förvara en liten extra summa att föra över till kortet när det helt enkelt behöver fyllas på.

Vilka reseförmåner ger ett resekort?

Men den allra största anledningen till att resekort idag används så frekvent är de reseförmåner som inkluderas. Vilka som inkluderas skiljer sig dock markant mellan olika bolag, vilket gör det viktigt för dig som konsument att jämföra olika resekort för att sedan kunna välja det kort som har de förmåner som passar dig bäst.

Däremot är det några särskilda förmåner som är mer vanliga och inkluderar oftast någon typ av reseförsäkring, lägre avgifter om du behöver ta ut kontanter i utlandet och även få billigare köp med vissa bolag och företag. Att använda ett resekort kan därför göra att du kan resa mer förmånligt och därför kunna resa oftare.

Hur väljer man rätt resekort?

Precis som när man väljer lån, en ny skiva att köpa eller ska byta jobb så är det viktigt att man gör efterforskning för att kunna göra det allra bästa valet av resekort. Det bästa valet för dig kommer nämligen att vara högst personligt och bör baseras på vart du reser, vilka förmåner som är mer gynnsamma för dig och hur mycket du spenderar.

Så om du letar efter ett sätt att hålla koll på dina utgifter när du reser, betala på ett säkert sätt och ta del av reseförmånerna som ingår, anmäl dig till ett val som passar dig.

Lämna en kommentar