Reseguide för Santa Ponsa på Mallorca

Vid första anblicken verkar Santa Ponsa, eller Santa Ponça, inte vara mycket mer än en semesterort för en traditionell familjesemester på stranden, men här finns en mängd naturliga och historiska särdrag och några av Mallorcas lyxigaste fastigheter. Stadens centrum har en fantastisk bakgrund av berg och skogar och i dess vidsträckta utkanter finns golfanläggningar i världsklass och bostäder för superyachtägarna i den berömda Port Adriano.

Santa Ponsa ligger i Mallorcas sydvästra del och har två sandstränder: den 560 meter långa sträckan som är känd som Playa de Santa Ponsa, ”den stora stranden”, och den mindre viken Caló d’en Pallisser som lokalt kallas Playa Pequeña eller ”den lilla stranden”. Här finns alla faciliteter som du behöver för en typisk sommarsemester med hav, sand och sol för hela familjen, och mycket mer.

Boende

Det finns många moderna fyrstjärniga familjehotell i Santa Ponsa, varav vissa har ett privilegierat läge längs stranden i Playa de Santa Ponsa. Om det är en lyxig 5-stjärnig upplevelse vid havet med spa du är ute efter har vi det perfekta hotellet för dig. Om du föredrar ett mer lantligt och lugnt läge i närheten har vi precis det rätta boendet för dig i vårt exklusiva urval av hotell i Santa Ponsa.

Restauranger

Santa Ponsa har en mycket internationell atmosfär med en blandning av brittiska, tyska, spanska, italienska och asiatiska barer och restauranger. Det är lätt att ta ett mellanmål på någon av strandbarerna eller chiringuitos. För en mer haute-cuisine-upplevelse är det värt ett besök på Der Österreicher Restaurant i Nova Santa Ponsa eller 7Fuegos med utsikt över Club Náutico.

Sevärdheter i Santa Ponsa

Den största attraktionen i Santa Ponsa är Playa de Santa Ponsa, som större delen av staden är centrerad kring. Den är en av de bästa stränderna på hela Mallorca.

Den här stranden, som skyddas av badvakter och är översållad med populära vattensporter, är idealisk för familjer eftersom den är långgrund, sandig och sträcker sig över hela vikens bredd. Segling, surfing, dykning och jetski är alla inom räckhåll och det finns även en specialbyggd lekplats för barn.

Club Náutico de Santa Ponsa ligger i en djup naturlig vik och har drygt 500 båtplatser. Det är en av de mest pittoreska yachtklubbarna på Mallorca, och den är nästan alltid fullsatt och är ett vackert ställe att stanna och äta en bit mat på.

I Nova Santa Ponsa finns tre golfbanor (Santa Ponsa I, II och III), vilket gör detta till ett idealiskt område för golfspelare som vill semestra och äga egendom.

Den prestigefyllda Mallorca Country Club är en framstående social- och idrottsklubb som ligger i hjärtat av Calvia. Det är den enda anläggningen på Mallorca som har alla tre spelplanerna (gräs, lera och hårdbana).

Lokala och internationella medlemmar är inbjudna att njuta av privat tillgång till de olika aktiviteter och tjänster som erbjuds, t.ex. ett hälso- och hälsocenter, en förstklassig restaurang och exklusiva evenemang som anordnas av klubben.

Santa Ponsa Tennis Club är den idylliska platsen för att lära sig eller träna tennis medan man kopplar av på semestern.

Saker att göra i Santa Ponsa

Den mest populära aktiviteten i Santa Ponsa är att ligga på stranden eller äta på någon av de många barerna och restaurangerna. På grund av sin tillgång till motorvägen och den närliggande bergskedjan Tramuntana är Santa Ponsa en idealisk bas för vandrare och cyklister. Här finns också den populära äventyrsparken Jungle Parc, som är en utomhuspark för äventyr. Naturälskare kan mata den vilda flock parakiter som finns i den lilla skogen vid den stora stranden eller titta på ankorna som vandrar runt i staden. Om du är intresserad av arkeologi är naturparken Sa Morisca väl värd ett besök. Santa Ponsa är också en idealisk bas för utflykter runt ön, inklusive en båttur till naturreservatet Dragonera Island.

Det finns tre golfanläggningar i världsklass i Nova Santa Ponsa som har specialbyggda bostäder med utsikt över grönområdet och de omgivande bergen. Du kan läsa mer om Santa Ponsa Golf med vår ingående guide. Endast golfbana I, är offentlig och området är värd för många högprofilerade turneringar.

Ta sig till Santa Ponsa

Santa Ponsa ligger 30 minuters taxiresa från flygplatsen. Det är möjligt att ta sig dit med kollektivtrafik och det tar cirka 1 timme och 10 minuter. Det krävs en buss till Palma och en annan till Santa Ponsa. Ladda ner MobiPalma-appen för mer transportinformation.

Transport till Santa Ponsa- Buss: Ta buss A1 från flygplatsen till Porta des Camps. Du måste korsa vägen och ta buss nummer 102 mot Andratx som har en hållplats vid Plaza Santa Ponsa.

  • Taxi: Det finns en taxistation i huvudrondellen i Santa Ponsa som heter Parada Pinos Santa Ponsa. Det lokala taxinumret är +34 971 134 700.
  • Parkering: Det finns gatuparkering och minst tre offentliga parkeringar i området. Under högsäsong och under festligheterna i september blir det mycket trafik.

Avstånd till Santa Ponsa:
30 minuters bilresa från flygplatsen.
25 minuters bilresa från Santa Ponsa till Palma.
12 minuters bilresa till Magaluf
20 minuters bilresa till Port Andratx

Närliggande områden

Med enkel tillgång till motorvägen är allt från Palma Nova och Magaluf till Andratx lugna område lätta att nå.

De intilliggande städerna Costa de la Calma och Son Ferrer är till stor del bostadsområden och den närliggande Port Adriano är ett Mecka för designershopping och superbåtar.

Lämna en kommentar