Boka en resa till Tyskland!

Tyskland är ett mångsidigt land med allt ifrån naturupplevelser till storstadspuls. Har du funderat på att resa till Tyskland, men har inte bra koll på hur du på bästa sätt kan ta dig dit och de saker du inte bör missa väl på plats? Vi listar allt du kan göra under en resa till Tyskland!

Tyskland som resmål

Tyskland ligger beläget i mitten av Europa och kan därför erbjuda allt ifrån en varm sommar till en kall och snörik jul. På sommaren är Tyskland ett populärt resmål för att besöka storslagna slott och kyrkor med en lång historia, samtidigt som julen erbjuder några av de bästa julmarknaderna i världen.

För de som föredrar storstäder kan en tur på ett ölbryggeri locka eller att upptäcka storstädernas fantastiska atkitektur genom att ta en båttur i de tyska kanalerna. Förutom en storstadspuls har de flesta stora städerna i Tyskland även en mängd intressanta museum att besöka. Har du möjlighet bör du även kombinera ett flertal tyska städer under en och samma resa för att uppleva de olika städernas karaktärer, mat och kultur.

Hur kan du ta dig till Tyskland?

Då Tyskland ligger så pass nära Sverige är det en fördel att försöka vara så klimatsmart som möjligt. Därför är havsvägen ett populärt sätt att resa till Tyskland på. Det finns ett flertal olika linjer med avgångar flera gånger i veckan att välja mellan, för att hitta en rutt som passar dig. Genom att ta en färja till Tyskland kommer du fram snabbt, enkelt och mijlövänligt.

Om du ändå mot förmodan väljer att ta flygvägen har både Arlanda och Landvetter avgångar till flera storstäder i Tyskland som exempelvis Berlin och Hamburg. Är du dessutom ute i god tid kan du få en flygstol till ett riktigt bra pris. Andra sätt att ta sig till Tyskland är med tåg eller genom att bila.

Du kan ta bilen via Danmark över till Tyskland och på detta sätt har du även ett fordon att ta dig fram med om du vill bila igenom hela landet. Det är även det ett fantastiskt sätt att se Tyskland på, men en fördel är om ni är fler som kan köra då det kan bli jobbigt att ensam vara förare under en längre resa.

Sevärdheter och naturupplevelser

Det finns så mycket olika saker och aktiviteter du kan uppleva i Tyskland, oavsett om du väljer att besöka landet på en weekendresa eller under ett längre besök. I storstäderna har du gott om shopping, restauranger i världsklass, tysk öl och en inhemsk matkultur, medan landsbygden och de tyska delarna av Alperna bjuder på vacker natur och romantiska byar.

Några av de mest populära städerna i Tyskland att besöka är Berlin, Hamburg, Düsseldorf och Hamburg som alla har sin egen karaktär och sevärdheter du inte bör missa. Oavsett vart i landet du väljer att åka så finns det några sevärdheter som är mer kända än andra.

Exempelvis på detta är Brandenburger Tor, Kölnerdomen, Neuschwanstein slottet i Bayern, Förintelsemonumentet och Berlin Wall Memorial. Att besöka Tyskland ger dig därför en salig blandning av historia, nattliv, naturupplevelser och turer ut till sagoslott.

Bilar du igenom landet kan du med fördel stanna upp i de alpiska trakterna med pittoreska tyska byar, eller vandra igenom någon av landets 104 naturparker. Tyskland är en av Europas mest välbevarade pärlor med aktiviteter och platser att besöka året om!

Lämna en kommentar