Resa till Nya Zeeland

Nya Zeeland är en ögrupp som är belägen i Stilla Havet, ett par hundra mil från Australiens östkust. Landet består av två större landmassor samt flera hundra mindre öar. Nya Zeeland är känt för sitt spännande landskap med både berg, vulkaner, skog, öken och kritvita stränder. Naturen är dessutom hem för en mängd olika djurarter som endast finns på just Nya Zeeland. Med dessa förutsättningar är det inte konstigt att Nya Zeeland har blivit ett populärt resmål. Det finns olika sätt att ta sig till ön men oavsett vilket färdmedel du använder så är resan lång.

Till Nya Zeeland med flyg

Ett sätt att resa till Nya Zeeland är med flyg. Priset för en flygbiljett kan variera kraftigt beroende på om du reser i ekonomiklass eller business klass. Andra faktorer som flygbolag och hur många mellanlandningar man vill göra spelar också in. Man får dock räkna med minst en mellanlandning och vart den blir beror på vilket flygbolag som man har valt. Nya Zeeland finns ofta med som en destination om man gör en jordenruntresa men det går också att resa enbart till Nya Zeeland med en tur och retur biljett.

Om man bokar sin resa med ett asiatiskt flygbolag klarar man sig ofta med bara en mellanlandning som i regel sker i Asien, till exempel i Bangkok eller Hongkong. Andra flygbolag kan välja att göra mellanlandningar i Europa eller i USA. En direktresa till Nya Zeeland med snabba mellanlandningar tar runt ett dygn att göra från Sverige.

Läs också: Hotell i Wellington

Kryssning till Nya Zeeland

Att göra en kryssning till Nya Zeeland är ett annat sätt att besöka landet på. Under en kryssning besöker man vanligtvis flera länder och hur rutten ser ut kan variera beroende på rederi. Kryssningen kan starta på flera olika destinationer, till exempel Singapore, Auckland eller Sydney. Förutom Nya Zeeland kan man under kryssningen besöka Bali, Tasmanien och Australien för att nämna några eventuella stopp.

Hur lång kryssningen är beror på vilken rutt som man har valt. Men då det är långt mellan länderna och de olika resmålen får man räkna med en kryssning på runt 15-16 nätter. Då kryssar man även bland Nya Zeelands egna öar och får uppleva dess unika natur på nära håll.

Oavsett hur man väljer att resa till Nya Zeeland krävs det en hel del planering. Resan är lång och det kan vara värt att göra längre mellanlandningar innan man når sin slutdestination.

Lämna en kommentar