Resa och bo i Sverige – så hittar du bästa boendet

Hemester har blivit ett sätt att resa för många som idag uppskattar en semester i sitt närområde och land. När vädret i Sverige tillåter så är en semester i vår avlånga land svår att slå.

Och det är precis det som är så häftigt med Sverige, det finns otroligt mycket att upptäcka och vi kan nästan lova att även den som är välberest kan hitta mer eller mindre kända smultronställen! Det spelar ingen roll om du är intresserad av vandring och natur eller istället är ute efter lite mer storstadslyx på din semester, du kan alltid hitta någonting som faller dig i smaken.

Så för dig som vill resa och bo i Sverige eller testa på att ha en hemester – denna artikel är för dig.

Så hittar du bra boenden

När du har bestämt dig för var i Sverige du vill resa så är nästa steg att hitta ett bra boende. Att försöka hitta boende idag kan kännas överväldigande då det finns så otroligt mycket på marknaden att välja mellan.

Allt från hotell, vandrarhem och privata hus finns att få tag på, men det kan vara svårt att avgöra vad som anses vara ett bra pris och om det passar det ni är ute efter. Det som är tacksamt är att det finns flera företag som kan hjälpa till med detta för att göra valet lättare.

Stugknuten så kan du hitta tusentals boenden över hela Sverige och istället för en massa mellanhänder så hyr du direkt av ägarna. Du söker helt enkelt på vart du är intresserad av att hyra ett boende och flera alternativ kommer därefter upp som du kan välja mellan.

Bästa sättet att resa runt

I Sverige så har vi tågkommunikation som kan ta dig från Skåne i söder till Kiruna i norr. Om du vill åka från söder till norr eller tvärtom så kan du behöva byta ett par gånger men tro oss – det är en del av upplevelsen då du kommer få se vyer som du annars hade missat.

Ur ett miljöperspektiv så är tåg även det bästa alternativet, och kombinationen av att det är ett av de mest bekväma alternativen att resa på, så är det något vi starkt rekommenderar.

Förutom tåg så finns det även bussar som kör långa direktresor från många av de större städerna. Detta tar ofta lite längre tid men även här kommer du få se mer av Sverige på vägen!

Ska du ta dig någonstans dit varken buss eller tåg når så är självklart även bil ett gott alternativ. Har du  ingen egen bil finns det oändligt många företag för hyrbilar där du kan få ett bra erbjudande för att färdas genom Sverige.

Vilket sätt du än väljer att färdas på när du reser genom landet , så kan vi garantera att du kommer se delar av Sverige du inte sett förut!

Lämna en kommentar